SUPER MOKKA
Kovács Patrícia: „ha nem tudok semmit, akkor is úgy csinálok mintha…”

A Családi Titkok mai epizódjában egy anya egyedül neveli tizennyolc éves lányát, mert a férje elhagyta őket. A lány, aki addig jól teljesített az iskolában, az utóbbi időben, az érettségi előtt furcsán viselkedik. Kimarad az iskolából és az anyjával is egyre indulatosabban beszél. Hogy helyre lehet-e hozni egy ilyen anya lánya kapcsolatot erről kérdezi Fenyő Iván és Kovács Patrícia Csehák Hajnalka, pszichológust.

Csehák Hajnalka a SuperMokkában elmondta, hogy minden fiatal életében stresszes az érettségi előtti időszak. Sokak szorongva tekintenek a középiskola utolsó nagy megmérettetésére. Az a fontos, hogy a kialakult feszültség inkább inspiráló legyen, élénkítse a teljesítményt, ne pedig fokozza a rontás lehetőségét. A szülők már fiatal koruktól kezdve fejleszthetik gyermekükben ezt a képességet. Kovács Patrícia elárulta, hogy ő mindig mindent az utolsó pillanatban csinált, és ha nem tudott valamit, akkor is úgy tett, mintha ő lenne a világ legokosabb embere.

Nézd meg a SuperMokka videóját!
 

Címkék: érettségi   fiatal   kovács patrícia   stressz   videó

2013. február 13. 14:46Kapcsolódó anyagok

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség