MŰSORAINK
MAGELLÁN

A preparátorok az elejtett vadak, vagy az elhunyt házikedvencek kitömésével, eredeti állapotukba hozásával foglakoznak. Egy-egy preparátum elkészítése akár több hónapot is igénybe vehet - ez persze függ az állat méretétől is. A Magellán most bemutatja, hogyan is történik ez a folyamat!
Tovább
Házi kedvencek a polcon - Egyre gyakoribb jelenség, hogy az elpusztult kedvencek a preparátor kezei között kötnek ki. Milliárdos lett a szemétből - egy magyar származású fiatalember a szemétből halmozott fel elképesztő vagyont. Hogy hogyan csinálta, az kiderül a Magellánból.
Tovább
Nem a csoki hízlal, hanem a rosszul összeállított étrend - mondja Schmidt Judit dietetikus. A Magellán utánajárt, hogy készül ez a mennyei édesség. A szakértő szerint mértékletesen akár naponta is élvezhetjük a csokoládé ízét és jótékony hatásait. A finomság ugyanis olyan anyagokat tartalmaz, amelyeknek köszönhetően akár gyógyszernek is nevezhető: segíti a gondolkodást, és az immunrendszer működését is. 
Tovább
Az autisták állapota nagyon széles spektrumon mozoghat, nem is gondolnánk, hogy legtöbbjüknek komoly nehézséget okoz egy kórházi vagy orvosi váróban eltölteni néhány percet. Friss nemzetközi statisztika alapján, minden hatodik ember érintett az idegrendszer fejlődési zavarában. Az autista gyermekek tanítása nagyon összetett, a speciális tanrend mellett a szakemberek türelme és empátiája elengedhetetlen a sikeres oktatáshoz.
Tovább
A kínai város Sencsen olyan, mintha 15 évet előreutaztunk volna a jövőben. Negyven évvel ezelőtt ez a metropolisz még csak egy kis halászfalu volt, de rohamsebességgel vált gazdasági központtá az állami támogatásoknak köszönhetően. A grandiózus metróhálozat és a felhőkarcolók alig tíz év alatt épültek meg. Kukkants be a falak mögé, ahonnan a jövő indul!
Tovább

A jövő titkai - hologramos telefonhívások, okos városok, intelligens szemetes. Nézzetek a Magellánnal a high-tech gyárak falai mögé! Gyógyító csokoládé - a csoki nem csak a kedvünkre hat jól, hanem az egészségünkre is. Kiderül, hogy miért jó, sőt fontos csokit enni. 
Tovább
A Budapesti Műszaki Egyetemen kifejlesztettek egy olyan módszert, amelynek segítségével a beszédből felismerhetőek a depresszió jelei. A vizsgálat során különböző paramétereket mérnek, megfigyelik a beszédhangot, de az egész beszédfolyamatot is analizálják. Ennek alapján még a betegség súlyosságát is meg tudják állapítani.
Tovább
A Magellán utánajárt, hogyan védekezhetünk egy esetleges kutyatámadás esetén, illetve hogyan küzdhetjük le a már kialakult félelmünket. Mindkét dolog kulcsa az állatok alapos ismerete, hiszen ezáltal lehetünk biztosak abban, hogy megfelelően viszonyulunk az állathoz, reagálunk a tetteire.
Tovább

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség