MŰSORAINK
MAGELLÁN

A polihisztor szóról mindenkinek Leonardo da Vinci jut eszébe, ami nem is meglepő. Azt azonban már kevesen tudják, hogy a mi korunkban is élnek ilyen sokoldalú tehetségek. A Magellán két olyan magyar férfit mutatott be, akik a fő foglalkozásuk mellett a versírásban, éneklésben és a fotózásban is jeleskednek. 
Tovább
Késői gyerekvállalás - Fejős Éva 49 évesen adott életet kislányának, Réka feleannyi idősen szült először. Most már a második gyermekét várja. Van-e ideális kor az anyaságra, és meddig nem késő? Fitt és boldog kismamák negyven felett, és megdöbbentő adatok a meddőségi specialistától. Modernkori polihisztorok - a legsokoldalúbb emberek Leonardo da Vincitől napjainkig. 
Tovább
Az Edison pályázat célja olyan energetikai kreatív innovációk felkutatása és felkarolása volt, amelyek „képesek beragyogni a jövőt”, vagyis jelentős társadalmi és gazdasági hatást kelthetnek. A pályázatra startupok jelentkezését várták, melyek közül a Magellán most bemutat néhányat: van itt olyan vállalat, amely 360 fokban állítható fűtőberendezést fejlesztett ki, de olyan is, amely igazán hiánypótló: az energiatárolás problémájával foglalkozó cég a gravitációt hívná segítségül.
Tovább
Wynne-Hughes Veronika számára nem ismeretlenek az extrém körülmények, ő volt ugyanis az a fiatal nő, aki nemrég hajóstoppal járta körbe a világot. A pszichológusnő most az Antarktisz meghódítását tervezi, egészen annak partjaitól a sarkpontig, mindezt gyalog, emberi erővel húzott szánnal. Veronika nemsokára az Északi sarkkörre utazik felkészülni, ám előtte betekintést engedett itthoni tréningjére a Magellán stábjának.
Tovább
Csak Amerikában 14 millió tonna ruhaszemét keletkezik, ami azért van, mert eldobhatóvá válik a divat. Az egyik magyar öko divatmárka megalapítója, elhasznált férfiingekből készít gyönyörű női ruhákat. A kreativitás sokat segíthet a tudatos gondolkodáson, ha divatról van szó. A Magellán csapata bebizonyította, számtalan olyan módszer van, amivel régi ruhadarabjainkat feldobhatjuk.
Tovább

Piszkos divatvilág - bár kevesen tudják, de a divat az olajipar után a második legszennyezőbb iparága. A pazarló divat nemcsak a környezetre káros. Figyelünk a helyes étkezésre és a bőrápolásra, de vajon gondolunk-e arra, hogy ruhadarabjainkkal mennyi kárt okozhatunk a szervezetünknek? Egyedül az Antarktiszon - egy fiatal magyar pszichológusnő egyedül vág neki az embert próbáló fagyos túrának. Hogy miért, az kiderül a SuperTV2-n a Magellánból.
Tovább
A Magellán stábja a vizes világbajnokság egyik helyszínén, a Duna Arénában járt. A létesítményt máris birtokba vették a sportolók: úszók, szinkronúszók, vízilabdások, de kisgyerekek is használják. A medence vizét nem klórral fertőtlenítik, hanem egy sóból, vízből és elektronikus áramból készített koncentrátummal. 
Tovább
Tom Szaky abban lát értéket, amit mások kidobnak. A dollár milliárdos, magyar származású amerikai üzletember, elképesztő vagyonát a szemét újrahasznosításából szerezte. A Magellán csapata annak járt utána, hogyan lehet feldolgozni a szemetet. Kiderült, cigarettacsikkekből és rágógumiból műanyag készíthető!
Tovább

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség