MŰSORAINK
MAGELLÁN

Piszkos divatvilág - bár kevesen tudják, de a divat az olajipar után a második legszennyezőbb iparága. A pazarló divat nemcsak a környezetre káros. Figyelünk a helyes étkezésre és a bőrápolásra, de vajon gondolunk-e arra, hogy ruhadarabjainkkal mennyi kárt okozhatunk a szervezetünknek? Egyedül az Antarktiszon - egy fiatal magyar pszichológusnő egyedül vág neki az embert próbáló fagyos túrának. Hogy miért, az kiderül a SuperTV2-n a Magellánból.
Tovább
A Magellán stábja a vizes világbajnokság egyik helyszínén, a Duna Arénában járt. A létesítményt máris birtokba vették a sportolók: úszók, szinkronúszók, vízilabdások, de kisgyerekek is használják. A medence vizét nem klórral fertőtlenítik, hanem egy sóból, vízből és elektronikus áramból készített koncentrátummal. 
Tovább
Tom Szaky abban lát értéket, amit mások kidobnak. A dollár milliárdos, magyar származású amerikai üzletember, elképesztő vagyonát a szemét újrahasznosításából szerezte. A Magellán csapata annak járt utána, hogyan lehet feldolgozni a szemetet. Kiderült, cigarettacsikkekből és rágógumiból műanyag készíthető!
Tovább
A preparátorok az elejtett vadak, vagy az elhunyt házikedvencek kitömésével, eredeti állapotukba hozásával foglakoznak. Egy-egy preparátum elkészítése akár több hónapot is igénybe vehet - ez persze függ az állat méretétől is. A Magellán most bemutatja, hogyan is történik ez a folyamat!
Tovább
Házi kedvencek a polcon - Egyre gyakoribb jelenség, hogy az elpusztult kedvencek a preparátor kezei között kötnek ki. Milliárdos lett a szemétből - egy magyar származású fiatalember a szemétből halmozott fel elképesztő vagyont. Hogy hogyan csinálta, az kiderül a Magellánból.
Tovább

Nem a csoki hízlal, hanem a rosszul összeállított étrend - mondja Schmidt Judit dietetikus. A Magellán utánajárt, hogy készül ez a mennyei édesség. A szakértő szerint mértékletesen akár naponta is élvezhetjük a csokoládé ízét és jótékony hatásait. A finomság ugyanis olyan anyagokat tartalmaz, amelyeknek köszönhetően akár gyógyszernek is nevezhető: segíti a gondolkodást, és az immunrendszer működését is. 
Tovább
Az autisták állapota nagyon széles spektrumon mozoghat, nem is gondolnánk, hogy legtöbbjüknek komoly nehézséget okoz egy kórházi vagy orvosi váróban eltölteni néhány percet. Friss nemzetközi statisztika alapján, minden hatodik ember érintett az idegrendszer fejlődési zavarában. Az autista gyermekek tanítása nagyon összetett, a speciális tanrend mellett a szakemberek türelme és empátiája elengedhetetlen a sikeres oktatáshoz.
Tovább
A kínai város Sencsen olyan, mintha 15 évet előreutaztunk volna a jövőben. Negyven évvel ezelőtt ez a metropolisz még csak egy kis halászfalu volt, de rohamsebességgel vált gazdasági központtá az állami támogatásoknak köszönhetően. A grandiózus metróhálozat és a felhőkarcolók alig tíz év alatt épültek meg. Kukkants be a falak mögé, ahonnan a jövő indul!
Tovább

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség