JÓBAN ROSSZBAN
Elhunyt Benkő Géza, a Jóban Rosszban egykori szereplője

 Szomorúan tudatjuk, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt Benkő Géza szlovákiai magyar színészművész, rendező, a Jóban Rosszban egykori szereplője.

A 48 éves színész 2010 januárjától négy éven át alakította Száraz Emil karakterét. A férfi azonban nemcsak a Csillagvirág Klinika karbantartójaként vált népszerűvé , hanem Gyöngyi (Madár Vera) férjeként, aki szerelmes verseket írt, a sztori szerint később meg is filmesítették romantikus történeteit.

EVA_7300.jpg

A színész a színpadon lett rosszul, leállt a szíve, nem tudták megmenteni az életét. A Külhoni Magyar Nemzeti Színház, ahol a tragédia történt, saját halottjának tekinti.

A színész 1969-ben született Kiskövesden, Pozsonyban szerzett színész diplomát. A szlovákiai magyar színházak – Komáromi Jókai Színház, Kassai Thália Színház, Szevasz Színház - mellett évadokat játszott Győrben, Nagyszombatban. A színházi fesztiválokon is többször díjazott művész sajátos humorú önálló estjeivel is gyakran szórakoztatta a közönséget.

Benkő Géza több szlovák filmben is játszott nagyobb szerepeket. Beckett Godot-ra várva című abszurdjában nyújtott teljesítményéért a kisvárdai Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválján elnyerte a legjobb alakítás díját.

EVA_0002_r.jpg

Címkék: benkő géza   jóban rosszban   madár veronika

2017. november 19. 19:35KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS