Ízes élet
Roston sült lazac meleg édeskömény salátával (recepttel)

Ízes élet - 2017 ősz - 72. adás. Marton Adrienn ezúttal a halételek szerelmeseinek kedvezett, és egy magokkal, valamint korianderrel megbolondított, roston sült lazacot készített el.

Hozzávalók
2 személyre

2 db bőrös lazacfilé
friss rozmaring
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors
1 citrom
friss koriander
A magokhoz:
40 g fehér szezámmag
13-15 szem koriandermag
1 csipet köménymag
1 marék pirított földimogyoró
1 marék pirított kesudió
1 marék pirított pisztácia
50 g vaj

A salátához:

1 gerezd fokhagyma
1 darab édeskömény
1 magozott gránátalma
50 g parmezán sajt
3 ág rozmaring
10 dkg vaj
só, bors

Elkészítés

1. Egy tepsit kivajazunk, a felszeletelt édesköményt beletesszük, meglocsoljuk egy kis vajjal és sózzuk, borsozzuk. Ráteszünk friss rozmaringot, megszórjuk gránátalma magokkal, apróra vágott fokhagymával és parmezán forgáccsal. 180 fokon 35 percig sütjük.

2. Egy felhevített serpenyőben szárazon megpirítjuk a köménymagot és a koriandermagot.

3. Egy aprítógépben apróra daráljuk a kesudiót, földimogyorót, szezámmagot, pisztáciát és a megpirított köménymagot illetve koriandermagot. A végén elkeverjük egy kevés vajjal.

4. A lazacról leitatjuk a nedvességet, sózzuk, borsozzuk, majd egy felhevített serpenyőben olívaolajon friss rozmaringgal és fokhagymával mindkét oldalát 4-4 percig sütjük. Egy tányérra tesszük az édeskömény salátát, melléhelyezzük a lazacot, amire ráhalmozzuk a magmixet. Jó étvágyat!

Forrás: Ízes élet

Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdái, Marton Adrienn és Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is. Megmutatjuk, hogyan lehet a hagyományos fogásokat újszerűvé alakítani, mitől lesz egészségesebb egy étel anélkül, hogy többet költenénk rá. A legegyszerűbb, legolcsóbb és legegészségesebb elkészítési módok mellett vendégeivel együtt mesél az étel történetéről, élettani hatásairól, miközben okos konyhai tippekkel is gazdagít.

Címkék: ízes élet   marton adrienn

2017. december 7. 7:55



Kapcsolódó anyagok

Új időpontban, dupla részekkel jelentkezik a Jóban Rosszban

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS