Ízes élet
Sárgabarackos túrókrém grillázzsal (recepttel)

Ízes élet - 2017 ősz - 30. adás. Könnyed és frissítő desszertet készített Marton Adrienn és Pataky Péter, aminél nagyon oda kell figyelni, mert hamar lekváros állagúvá válhat...

Hozzávalók
6 személyre

8-10 db érett sárgabarack
2 dl narancslé
4 ek cukor
2 dkg zselatinlap
20 dkg tehéntúró
2 dl habtejszín
1 vaníliarúd
1 citrom


A grillázshoz:
30 dkg kristálycukor
10 dkg dió
víz

Elkészítés

1. A meghámozott és kimagozott sárgabarackot pürésítjük egy kevés citromlével, míg a zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe.

2. Egy lábasban felmelegítjük a narancslevet és hozzáadunk 2 ek cukrot. Amikor a cukor felolvadt, hozzáöntjük a barackpürét, majd a zselatint és addig melegítjük, amíg feloldódik. Ezután áttöltjük egy tálba és betesszük a hűtőbe.

3. A hideg habtejszínt a vaníliarúd kikapart magjaival habbá verjük. Az összetört túróhoz adunk egy pici sót, reszelt citromhéjat és 2 ek cukrot, majd a felvert tejszínhabbal elkeverjük.

4. A grillázshoz egy lábasban kevés vízzel felolvasztjuk a cukrot. Amikor elpárolog a víz és elkezd barnulni a cukor, hozzáadjuk az apróra tört diót. Forralunk még rajta egyet és egy zsírpapírra öntjük, ahol hagyjuk megszilárdulni.

5. Poharakba rétegezzük először a túrókrémet, ráöntjük a barackkrémet, hűtőben 2 órát pihentetjük és a grillázzsal díszítjük. Jó étvágyat!

Forrás: Ízes élet

 Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdái, Marton Adrienn és Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is. Megmutatjuk, hogyan lehet a hagyományos fogásokat újszerűvé alakítani, mitől lesz egészségesebb egy étel anélkül, hogy többet költenénk rá. A legegyszerűbb, legolcsóbb és legegészségesebb elkészítési módok mellett vendégeivel együtt mesél az étel történetéről, élettani hatásairól, miközben okos konyhai tippekkel is gazdagít.

Címkék: ízes élet   ízes élet desszert   marton adrienn   pataky péter

2017. október 6. 7:55



Kapcsolódó anyagok

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS