Ízes élet
Báránycsülök csomborral és puliszkával (recepttel)

Ízes élet - 2017 ősz - 11. adás. Pataky Péter szerint kevés bárányhúst fogyaszt a magyar, pedig egy jó csülökre sose mondd nemet, így elkészített egy istenien fűszerezett báránycsülköt, ami mindenkinek meghozza az étvágyat!

Hozzávalók
2 személyre

4 db báránycsülök
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
3-3 szárzeller
20 dkg gomba
friss csombor
friss rozmaring
friss kakukkfű
1 dl száraz fehérbor
10 dkg füstölt szalonna
olívaolaj
só, bors

A puliszkához:
20 dkg kukoricadara
1 liter alaplé
olívaolaj
só, bors

Elkészítés

1. A páchoz egy aprítógépben összeaprítjuk a fokhagymát, a csombort, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a sót és a borsot, amit olívaolajjal felöntünk. A pácot a húsokra öntjük és hűtőben pihentetjük.

2. A puliszkához egy lábasban felforraljuk az alaplevet, ha szükséges sózzuk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a kukoricadarát és puhára főzzük.

3. Egy tepsibe tesszük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, sárgarépát, fehérrépát, szárzellert és a gombát. Felöntjük a fehérborral, 2 ág csombort teszünk rá, sózzuk, borsozzuk és olívaolajjal meglocsoljuk. Összeforgatjuk, majd a bepácolt bárányhúsokat a zöldségágyra helyezzük, a húsokra tesszük a szeletekre vágott szalonnát, alufóliával lefedjük, majd 200 fokon 2 óra alatt megsütjük.

4. Tálalásnál egy mélytányérba merjük a puliszkát, ráhelyezzük a báránycsülköt, mellétesszük a sült zöldségeket. Jó étvágyat!

Forrás: Ízes élet

 Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdái, Marton Adrienn és Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is. Megmutatjuk, hogyan lehet a hagyományos fogásokat újszerűvé alakítani, mitől lesz egészségesebb egy étel anélkül, hogy többet költenénk rá. A legegyszerűbb, legolcsóbb és legegészségesebb elkészítési módok mellett vendégeivel együtt mesél az étel történetéről, élettani hatásairól, miközben okos konyhai tippekkel is gazdagít.

Címkék: ízes élet   pataky péter

2017. szeptember 11. 7:55



Kapcsolódó anyagok

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség