Ízes élet
Gyöngybab krémleves marinált lazaccal (recepttel)

A bab és a lazac nagyon jó barátok Pataky Péter szerint. Ezt be is bizonyítja egy isteni krémlevessel. Nézzétek csak!

Hozzávalók
6 személyre

50 dkg gyöngybab
2 vöröshagyma
1 szál póréhagyma
1 szárzeller
1 szál sárgarépa
1 édeskömény
3 gerezd fokhagyma
2 liter alaplé
olívaolaj
1 ek fehérborecet
só, bors
A marinált lazachoz:
40 dkg friss lazac filé
1 citrom
1 lime
1 narancs
kevés barnacukor
10 szem borókabogyó
friss kapor
só, bors

Elkészítés

1. A száraz babot vízbe áztassuk minimum 4 órán keresztül, de akár egy éjszakát is.

2. Egy lábasban olívaolajon megdinsztelünk 1 fej apróra vágott vöröshagymát, a póréhagymát, a szárzellert, a sárgarépát, az édesköményt és 2 gerezd fokhagymát.

3. Egy másik lábasba tesszük a lecsöpögtetett babot és felöntjük az alaplével, adunk hozzá fél fej vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát, majd így főzzük meg.

4. A marinált lazachoz a lazacot kettévágjuk, majd a bőrét eltávolítjuk. Ezután kisebb kockákra vágjuk, egy tálba tesszük és ízesítjük egy kevés reszelt citromhéjjal, lime héjjal és narancs héjjal. Majd a három citrus levéből is facsarunk rá egy keveset, végül csipet cukrot és sót adunk hozzá, apróra tört borókabogyót, kevés friss kaprot és 20 percig hűtőben pihentetjük.

5. Ha a bab megfőtt, hozzáadjuk a zöldségeket is, kicsit még összefőzzük, majd pépesre turmixoljuk sóval, borssal, olívaolajjal és fehérborecettel. Végül leszűrjük. A lazac kockákat a tányér aljára helyezzük és ráöntjük a krémlevest, friss kaporral és pár csepp olívaolajjal díszítjük. Jó étvágyat!

 Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdái, Martonn Adrienn és Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is. Megmutatjuk, hogyan lehet a hagyományos fogásokat újszerűvé alakítani, mitől lesz egészségesebb egy étel anélkül, hogy többet költenénk rá. A legegyszerűbb, legolcsóbb és legegészségesebb elkészítési módok mellett vendégeivel együtt mesél az étel történetéről, élettani hatásairól, miközben okos konyhai tippekkel is gazdagít.

Címkék: geoblocked   ízes élet   pataky péter

2017. május 18. 7:55



Kapcsolódó anyagok

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség