Ízes élet
Pirított csirkekockák pitával és tzatzikivel (recepttel)

Igazi nyári ételt készített Pataky Péter az Ízes életben, kiderült, hogy a pita nem csak a gyros-hoz jó. Lesd el a trükkjeit!

Hozzávalók
4 személyre

4 csirke felsőcomb
20 dkg apró csiperke
1 piros kaliforniai paprika
1 cukkini
3 gerezd fokhagyma
1 ág friss rozmaring
4 kisebb pita
Az uborkasalátához:
2 kígyóuborka
1 gerezd fokhagyma
2 dl görög joghurt
friss kapor
friss oregánó

A páchoz:
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyem
friss oregánó
1 citrom
½ dl olívaolaj
só, bors

Elkészítés

1. Az uborkasalátához az uborkát kettévágjuk, eltávolítjuk a magjait, lereszeljük, majd sózzuk és állni hagyjuk.

2. A csirkecombokat kicsontozzuk, a húst nagyobb darabokra vágjuk.

3. A páchoz egy késes aprítógépben felaprítjuk a fokhagymát, a friss petrezselymet, az oregánót, sót, borsot, fél citromnak a héját és levét és az olívaolajat.

4. Egy edénybe tesszük a csirkehúst, ráöntjük a pácot és állni hagyjuk.

5. A zöldségeket felkockázzuk, olívaolajon egy serpenyőben megpirítjuk a fokhagyma gerezdekkel és a rozmaringgal együtt, majd a végén sózzuk, borsozzuk.

6. Egy másik serpenyőben szintén olívaolajon pedig a húst is megpirítjuk.

7. A joghurthoz adjuk az apróra vágott fokhagymát és az uborkát, pár csepp citromlevet és az apróra vágott friss kaprot és oregánót, majd az egészet elkeverjük.

8. A pitákat megpirítjuk, ízlés szerint megkenjük ajvárral vagy tzatzikivel és ráhalmozzuk először a zöldségeket, aztán pedig a húsokat. Jó étvágyat! 

Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdái, Martonn Adrienn és Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is. Megmutatjuk, hogyan lehet a hagyományos fogásokat újszerűvé alakítani, mitől lesz egészségesebb egy étel anélkül, hogy többet költenénk rá. A legegyszerűbb, legolcsóbb és legegészségesebb elkészítési módok mellett vendégeivel együtt mesél az étel történetéről, élettani hatásairól, miközben okos konyhai tippekkel is gazdagít.

Címkék: ízes élet   pataky péter

2017. május 10. 7:55



Kapcsolódó anyagok

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség