HAL A TORTÁN
Majoros Hajnalka menüje

Tárkonyos csirkeragu leves, Baconbe tekert csirkemell, Sportszelet

Tárkonyos csirkeragu leves


Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 3 ek. napraforgó olaj
- 3 db közepes sárgarépa
- 2 db közepes fehérrépa
- 1 db  kis karalábé
- 1 db kis zeller
- 1 db nagy vöröshagyma
- 30 dkg zöldborsó
- 1 ek. tárkony (ízlés szerint)
- 3 dl főzőtejszín
- 1 citromból nyert citromlé
- 4 db leveskocka (erőleves)
- 3 ek. petrezselyem

Elkészítés:
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Hajni tippje: "a répán kívül minden zöldséget egészben szoktam hagyni, és miután kész a leves, kihalászom őket az egészben hagyott hagymával együtt.")
Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel. Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez. Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rászedünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk. Jól megkavarjuk az egészet, végül egy kis tárkonyt morzsolunk bele. Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.

Baconbe tekert csirkemell

 


Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé (nagy)
- 4 szelet bacon
- 4 db olajbogyó
- 2 gerezd fokhagyma
- rozmaring ízlés szerint (friss)

Elkészítés:
A csirkemelleket jól megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd kettéválasztjuk. Éles kés segítségével kis nyílásokat ejtünk rajta, majd fokhagymával és olajbogyóval megspékeljük. Mindegyik húsra teszünk egy-két friss rozmaringlevelet, ezután spirálvonalban betekerjük a baconbe. Egy serpenyőt felforrósítunk, belehelyezzük a húst úgy, hogy az a fele kerüljön alulra, ahol a bacon végei összeérnek. Így a végek hamar összesülnek, és nem fognak letekeredni. Fedő alatt süssük, néha ellenőrizzük és forgassuk meg, hogy minden oldala szép piros legyen.

Zöldbab

 


 

Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab és vegyeszöldség

Elkészítés:
A zöldségeket mosás és pucolás után a tepsibe tesszük a csirke mellé, és együtt megsütjük.

 

Krumplipüré


Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- kb 3 dl tej
- 2 ek. vaj
- só

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leöntjük róla a levet, és forrón, krumplinyomóval összetörjük. Állandóan kevergetve hozzáöntjük a tejet, majd hozzáadjuk a vajat. Ha a vaj is elolvadt benne, utána sózunk, ha szükséges. Forrón tálaljuk köretként.

Sportszelet

 


Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 3 evőkanál kakaó
- 25 dkg sütőmargarin (olvasztva)
- 2 dl langyos tej
- 25 dkg cukor
- rumaroma
- 2 evőkanál olaj
- 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
A kekszet a kakaóval összekeverjük, beleöntjük a margarint, majd a langyos tejbe kevert cukrot és rumaromát (ízlés szerint). Ezt a masszát - egy körülbelül 25x35-40 cm - tálcára, vagy jénai tepsibe terítjük egyenletesen, majd fakanállal lenyomkodjuk, hogy sima legyen a teteje. Forralt vízen felolvasztjuk az étcsokit az olajjal, amit az előzőleg elkészített masszára öntünk, és elsimítjuk. Hűtőbe rakjuk 20 percre, majd tálaláskor kockákra vágjuk.

Címkék: Majoros Hajnalka   recept   sztárrecept

2014. február 18. 9:19



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség