HAL A TORTÁN
Zsidró Tamás menüje

Rénszarvassteak


A rénszarvashúst kevés vajon megsütjük. Fontos, hogy a rénszarvas egy-egy oldalát csak egy-egy percig pirítsuk, ha ugyanis túlsütjük, a hús megkeseredik. Ezután sóval-borssal ízesítjük.

Karácsonyi finn barnamártás
Hozzávalók:

  • vörösbor
  • kukoricaliszt
  • szójaszósz
  • só, bors
  • fahéj
  • gyömbér
  • szegfűszeg

A vörösbort felforraljuk a fűszerekkel, majd kukoricaliszttel besűrítjük. A steaket és a mártást párolt zöldségekkel, krumplival tálaljuk.

Mocsári hamvas szedres palacsinta


Hozzávalók:

  • liszt
  • tojás
  • tej
  • szódavíz
  • mocsári hamvas szeder vagy más bogyósgyümölcs
  • tejszín
  • cukor és méz

Elkészítés: A palacsintát szokásos módon, vagy szabad tűzön elkészítjük. A mocsári hamvas szedret (vagy egyéb savanykás bogyósgyümölcsöt) cukorral vagy mézzel édessítjük. Tejszínt, vaníliával és cukorral habbá verünk. Ezzel töltjük a palacsintát.

Címkék: sztárrecept   zsidró tamás

2013. december 26. 13:05



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség