HAL A TORTÁN
Kökény Attila menüje

Lecsós galuska


Hozzávalók:
• 1 kg paradicsom
• 2 kg paprika
• 3 vöröshagyma
• 10 dkg húsos szalonna
• 25 dkg kolbász
A paradicsomokat szabadítsd meg a héjuktól, ehhez forró vízben úsztasd meg őket, utána egyszerűen lehúzhatod. A paprikákat mosd meg, majd karikázd fel egyenlő méretű darabokra. A szalonnát kockázd fel, majd dobd egy mélyebb serpenyőbe, és kezdd el melegíteni. Tradícionálisan nokedlivel, tejföllel és túróval megszórva tálaljuk.

Madártej


Hozzávalók:
• 1,5 l tej
• 15 dkg cukor
• 4 tojás
• 1 csomag vaníliás cukor
A tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a cukorral keverd habosra, majd folytonos kevergetés mellett öntsd a forró tejbe. A fehérjéket verd kemény habbá, és mikor forr a vaníliás cukros tej, vizes kanállal kis halmokat eressz bele. Mindkét oldalukat főzd meg a habgombócoknak, majd a tejjel együtt hűtsd le őket. Ha sűrűbbre szeretnéd a tejes részt készíteni, tegyél bele egy evőkanál lisztet, és úgy forrald fel. Hidegen tálald.

 

Címkék: kökény attila   sztárrecept

2013. december 23. 10:44



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség