HAL A TORTÁN
Brasch Bence menüje

Sütőtök krémleves

Hozzávalók:

• 60 dkg sütőtök
• 1 szál póréhagyma
• 3 db burgonya
• víz
• erőleveskocka
• gyömbér
• só
• bors
• 1 doboz (250 ml) főzőtejszín

Elkészítés: A sütőtököt és a burgonyát lehéjazzuk, megmossuk és kockára vágjuk. A pórét megtisztítjuk és felkarikázzuk. Az összes zöldséget egy fazékba tesszük, és felöntjük kb. 2 liter vízzel. Hozzáadunk 4 db erőleves kockát és fedő alatt, takarék lángon kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük az egészet. 10-15 kocka főtt burgonyát elkülönítünk, a többit turmixgépben egy doboz tejszínnel összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, megvadítjuk egy kis gyömbérrel, beletesszük a főtt burgonyakockákat, majd rottyantunk egyet az egészen. Apróra vágott pirítóssal és reszelt sajttal tálaljuk.

Libacomb párolt káposztával és libazsírban főtt krumplival


Hozzávalók:
• 5 db libacomb
• só
• bors
• majoránna
• 2 vöröshagyma
• 0,5 kg lila káposzta, lereszelve
• 2 evőkanál olaj
• 2 evőkanál cukor
• 1 evőkanál ecet
• csipetnyi só, bors, köménymag


Elkészítés:

A libacombokat tisztítsuk meg. Dörzsöljük be sóval, majorannával, majd fektessük tepsibe. Öntsünk alá egy pohár vizet, és alufóliával letakarva, alacsonyabb hőfokon süssük puhára. (kb. 170 fokon, 2 órán át) Ez idő alatt forgassuk meg a húst többször, majd félidőben vegyük le róla a fóliát. A káposztához kevés olajon pirítsuk világosra a cukrot. Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, majd keverjük bele a lereszelt káposztát.
Lefedve fél óra alatt pároljuk puhára. Keverjük meg többször és ízesítsük ecettel.

Krumplihoz:
A burgonyát sós vízben feltesszük főni, közben az apróra vágott vöröshagymát libazsíron ( vagy olajon) megdinszteljük és a tűzről lehúzva kevés pirospaprikát keverünk bele. A megfőtt burgonyát leszűrjük és a hagymás serpenyőbe öntjük, és krumplinyomóval beletörjük, majd jól elkeverjük.A sült libacomb zsírjával meglocsoljuk.

Tökös mákos rétes

Hozzávalók:

  • 2 csomag kész réteslap, vagy házi rétes
  • 1 kg sütőtök
  • 20 dkg mák
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg mazsolaszőlő
  • 5 g őrölt fahéj
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • reszelt citromhéj
  • 1 dl olaj
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
Olajjal - a gyümölcsös réteseket olvasztott vajjal - meglocsoljuk, zsemlemorzsával megszórjuk, majd elterítjük rajta a tej, tejszín, reszelt citromhéj, cukor, mazsola, őrölt mák és gyalult tök felfőzött és kihűtött keverékét, végezetül meghintjük az őrölt fahéjjal. A szalvétával felcsavarjuk a rétest, és olajozott sütőlapra tesszük - a tetejét is olajjal vagy olvasztott vajjal meglocsolva - 180-190°C-os sütőben pirosas barnára sütjük. Úgy is készíthetjük, hogy rétegezzük a tölteléket, ekkor azonban a gyalult tököt citromlében tartva és kinyomkodva szórjuk a felfőzött, és ízesített mákra.

Címkék: brasch bence   hal a tortán_extra   sztárrecept

2013. december 2. 14:09



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség