EXTRA VIDEÓK
Delhusa Gjon menüje

Kubai csirke kroketta, foghagymás pirított baguett-tel


Hozzávalók:
- csirkemell
- baromfi virsli
- hagyma, fokhagyma
- római köménymag
- kaliforniai paprika
- bors, só
- piros paprika
- tej
- olaj
- finomliszt
- panírozáshoz: tojás, zsemlemorzsa


Elkészítés: a megfőzött csirkemellet, baromfi virslit, hagymát, fokhagymát és a kaliforniai paprikát megdaráljuk együtt. Csomómentesre keverjük a lisztet a tejjel külön tálban, majd hozzáadjuk a megdarált masszához a fűszereket. Egy nagy fazékba rakjuk a masszát és a tűzhelyen, folytonos keverés mellett, olaj hozzáadásával megfőzzük.
A baguettet felkarikázzuk, ráöntünk kis olíva olajat, kis fokhagymát, és a sütőben egy kicsit megpirítjuk.


 Feketebabos rizs sült csirkecombbal, olívaolajos mix salátával és sült banánkarikákkal


Hozzávalók:
- feketebab
- rizs
- csirkecomb
- kis füstölt hús v kolbász
- hagyma, fokhagyma
- kaliforniai paprika
- zöldség banán (!)
- piros paprika
- olaj
- babérlevél
- bors, só


Elkészítés: A babot puhára főzzük. Előbb a füstölt húst pirítjuk át olajon, majd a hagymát, fokhagymát, római köményt, kaliforniai paprikát összevágjuk, belerakjuk, és megdinszteljük. Utána belerakjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd ráöntjük a babot a főzővizével együtt, és fedő alatt megpároljuk. A csirkecombot megsütjük a sütőben. A zöldség banánt meghámozzuk, felkarikázzuk, forró olajban finom kérget sütünk rá, majd kivesszük, összelapítjuk és újra a forró olajba téve, ropogósra sütjük. A mix salátát összeállítjuk, kevés olívaolajjal elkeverjük, ízlés szerint sózzuk.


Desszert: Kókuszos tejes puding


Hozzávalók:
- egész tojás
- tej
- vaníliás cukor v esszencia
- cukor
- kókuszreszelék.


Elkészítés:
A tojást a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a langyos tejet, majd a kókuszreszeléket, jól összekeverjük. Egy hőálló edényben karamellát készítünk, és az edény falát bevonjuk vele. Beleöntjük a masszát és letakarjuk alufóliával, majd 200 fokos sütőben, vízfürdőben, kb. 1 órát sütjük.
Lehűlés után, hűtőben tároljuk.

Címkék: delhusa gjon   hal a tortán_extra   sztárrecept

2013. november 5. 10:57



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség