HAL A TORTÁN
Decker Ádám menüje

Nyers zöldségek, kecskesajt, sonka mártogatóssal, Fokhagymás Királyrák grillezve, Grillezett lazac és kardhal, Rozmaringos grillezett szűzérme, Bazsalikomos fetával töltött csirkemell grillen, Gyümölcsök csoki szökőkútba mártogatva

Hideg előétel: Nyers zöldségek, kecskesajt, sonka mártogatóssal



Hozzávalók:
- nyers zöldségek
- kecskesajt
- sonka
- mártás
- natúr joghurt
- zöldfűszerek

A friss zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük. 1-2 kaliforniai paprika tetejét levágjuk, ebbe töltjük bele a mártást, melyet 2,5 dl 0,1 százalékos natúr joghurt és zöldfűszerek kombinálásával készítünk el. A sonkát fogpiszkálókra feltűzzük. A kecskesajtot csak tálaláskor szeleteljük fel és tesszük fel a tálra.

Meleg előétel: Fokhagymás Királyrák grillezve

 

Hozzávalók:
- királyrák
- fokhagyma
- olívaolaj

Elkészítés:
Az előfőzött királyrákokat alaposan megmossuk, majd aprított foghagymás olívaolajba tesszük, és állni fagyjuk fél napig. Pár perc alatt készre grillezzük.


Grillezett zöldségek

Hozzávalók:
- ízlés szerinti zöldségek
- kókuszzsír
- só
- bors
- szójaszósz
Elkészítés:
Zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk és felszeleteljük, majd grillen nagy lángon kevés kókuszsírral megsütjük. Sóval, borssal és ízlés szerint szójaszósszal ízesíthetjük.

Grillezett lazac és kardhal



Hozzávalók:
- lazac
- kardhal
- olívaolaj
- kakukkfű
- citrom
- kókuszsír

Elkészítés:
A lazacot és kardhalat megmossuk, olívaolajjal elkevert kakukkfűvel és citrommal fűszerezzük, majd állni hagyjuk kb. fél napig. Grillen kb. 5-10 perc alatt készre sütjük. Közben permetezhetjük kókuszzsírral, hogy ne száradjon ki. Citrommal tálaljuk. Ízlés szerint lehet vajjal is készíteni, akkor igazán ízletes lesz!

Rozmaringos grillezett szűzérme


Hozzávalók:
- szűzérme
- só
- bors
- rozmaring
- olaj

Elkészítés:
Húst megmossuk, sóval, borssal és rozmaringgal jó alaposan bekenjük, kevés olajban állni hagyjuk, majd nagy lángon grillezve elkészítjük.


Bazsalikomos fetával töltött csirkemell grillen


Hozzávalók:
- csirkemell
- bazsalikom
- fetasajt
- fűszerkeverék

Elkészítés:
A húst megmossuk, és úgy szeleteljük, hogy fel lehessen göngyölni.
A bazsalikomos fetát, apróra felvágjuk.
A húst befűszerezzük ízlés szerinti keverékkel (mi görög fűszerkeveréket választottunk), ráfektetjük a feta sajtdarabokat, felgöngyöljük, fogpiszkálóval rögzítjük. Kívülről is befűszerezzük. Grillen alacsony lángon elkészítjük, óvatosan, hogy a sajt ne folyjon ki. Ügyeljük rá, hogy a hús átsüljön!

Grillezett vargánya gomba



Hozzávalók:
- vargánya gomba
- kókuszzsír

Elkészítés:
Gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük, és nagy lángon kókuszzsírral grillezve elkészítjük.

 

Gyümölcsök csoki szökőkútba mártogatva


Desszert:
Hozzávalók:
- Gyümölcsök
- csoki
- szökőkút

Elkészítés:
Az ízlés szerinti gyümölcsöket megmossuk, felszeleteljük, előkészítjük. A csoki szökőkúthoz a csokit megmelegítjük, feltöltjük a csoki kutat, és indulhat a mártogatás

Grillezett sült szilva dióval és nádcukorral töltve


Hozzávalók:
- szilva
- darált dió
- nádcukor
- rum

Elkészítés:
A szilvát megmossuk, és kimagozzuk úgy, hogy a szilva lehetőleg egyben maradjon. A darált diót, nádcukorral és nagyon kevés rummal összekeverjük, hogy nagy sűrű massza legyen.
Ezzel töltjük meg a szilvákat, és nagy lángon pár perc alatt megsütjük grillen.

Címkék: decker ádám   sztárrecept

2013. október 17. 10:08



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség