HAL A TORTÁN
Kállay Saunders András menüje

Gyöngytyúk leves, Csirkepaprikás, Diós guba

Gyöngytyúk leves

Hozzávalók:
1 db fiatal gyöngytyúk (1,3 kg)
4 db sárgarépa
4 db fehérrépa
1 db karalábé
1 db zellergumó
1 csokor zellerlevél
1 csokor petrezselyemlevél
1 darabka kelkáposzta
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
8 szem egész feketebors
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
8 szem borókabogyó

őrölt chili
1 db kisebb babérlevél

Elkészítés:
A gyöngytyúkot megmossuk, feldaraboljuk és a hagymákkal, fűszerekkel hideg vízben feltesszük főni. Kb. 2 órát főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségeket is, és további fél órán át főzzük.
Tálaláskor tésztát főzünk hozzá.

Csirkepaprikás

Hozzávalók:
4 db csirkeszárny
2 db közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
1 tk. durvára tört bors
1 tk. majoranna
1 tk. pirospaprika
1 db babérlevél
2 tk. só
1 doboz tejföl (175 g)
2 tk. liszt

Elkészítés:
A csirkehúst megmossuk, és papírkéztörlővel leitatjuk. A combokat és a szárnyakat az ízületnél kettévágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk és kevés sóval üvegesre pároljuk az olajban. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és hozzáadjuk a vöröshagymához. Beletesszük a csirkét, és többször átkeverjük, hogy a hús valamennyi oldalról megpiruljon, így főzés közben magában tartja az ízanyagokat. Rászórjuk a fűszereket, sózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Felforraljuk, majd kis lángon kb. 1 óra alatt puhára főzzük. A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel és kevés vízzel, majd behabarjuk a paprikást.
Még egyszer átforraljuk és tálaljuk.

Diós guba

Hozzávalók:
5 db kifli (szikkadt)
800 ml tej
4 ek. cukor (ízlés szerint)
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojássárgája
50 g vaj
150 g dió (darált)
1 ek. porcukor
0.5 db citromhéj
0.5 kk. fahéj

Elkészítés:
A kifliket ujjnyi vastagra felvágjuk. A tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és a tojássárgáját összemelegítjük, de nem forraljuk! Egy tepsit kivajazunk, és a gubákat pár pillanatra belemártjuk a tejbe, majd a tepsibe rakosgatjuk őket. Ha egy sor lent van, megszórjuk a dióval, majd ismét jön a guba, és így rétegezzük, míg el nem fogy minden. 10-15 perc alatt megpirítjuk egy picit a tetejét a sütőben, de vigyázzunk, ki ne száradjon!

 

Címkék: kállay-saunders andrás   sztárrecept

2014. február 12. 10:03



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség