HAL A TORTÁN
Garami Gábor menüje

Gombaleves, Rakott vega zöldbab, Nyers kókuszgolyó

Gombaleves


Hozzávalók 5 főre:
- fél fej vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- fél kg csiperke gomba
- 1 cs. petrezselyem
- 1db 330g tejföl
- só, bio zöldségkeverék fűszer, bors, pirospaprika, majoránna
- 2 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk, kókuszzsíron üvegesre pirítjuk, és 2 teáskanálnyi pirospaprikát teszünk rá, amit kislángon 1-2 percig pirítunk a hagymával kevergetés közben. Majd a karikára vágott répákat beletesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a sárgarépát. Borsozzuk, sózzuk, bio zöldségkeveréket teszünk hozzá, és 1,5 evőkanál majoránnát. Lefedjük, és 10 percig pároljuk. A megtisztított gombákat felszeleteljük, majd a répára tesszük, és felöntjük 1,2 l vízzel. Így főzzük 20-25 percig kislángon. A tűzről lehúzva belekeverjük a tejfölt, majd a tűzre visszatesszük és megvárjuk, míg egyet buggyan, végül a tűzről újra levéve, az apróra vágott petrezselymet rászorjuk.
 

Rakott vega zöldbab


Hozzávalók:
- 1kg burgonya
- 1 zacskó 450g mirelit zöldbab
- 30dkg füstölt sajt (növényi)
- 30dkg trappista (növényi)
- 2db 330g tejföl
- 1 fej fokhagyma, egy ételízesítő kocka vagy bio szárított zöldségkeverék, só, bors
- 1 teáskanál kókuszzsír
- 3 szál növénykolbász

Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk és sós vízben félpuhára főzzük. A zöldbabot az ételízesítővel, sóval és fél fej apróra vágott fokhagymával majdnem puhára főzzük körülbelül 18 perc alatt közepes lángon. A sajtokat lereszeljük. Egy tepsit kikenünk kókuszzsírral, majd a félpuhára főtt, karikára vágott burgonyával kibéleljük. A zöldbabról teljesen leöntjük a vizet, majd öszsekeverjük a reszelt füstölt sajttal, és az egyik nagy tejföllel. Ezután a burgonyára borítjuk, borsozzuk, sózzuk. A reszelt trappista sajtot elkeverjük a másik tejföllel, majd a zöldbabra tesszük, szépen elsimítjuk, és a karikára vágott kolbászt ízlésesen elhelyezzük a tetején. A sütőben arany barnára pirítjuk 20-25 perc alatt.

Nyers kókuszgolyó

Hozzávalók:
- kakaópor
- datolya
- mandula őrlemény
- kókuszreszelék

Elkészítés:
A mandula őrleményhez (előzőleg áztatott, héjától megfosztott, szárított és ledarált mandula) hozzá keverjük a kakaóport, majd a datolyáról alaposan lemossuk a ragadós glükózszirupot, kimagozzuk, és aprítógépben datolyavajjá pépesítjük. A datolyavajat hozzágyúrjuk a kakaós-mandulás keverékhez, golyókat formálunk és kókuszreszelékben meghempergetjük. Nem szükséges tovább édesíteni, mivel a datolya amúgy is édes.

Címkék: garami gábor   recept   sztárrecept

2014. január 29. 9:27



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség