HAL A TORTÁN
Heincz Gábor Biga menüje

Ráksaláta; Tepsis csirke parajos-ricottás canellonnival és vajas burgonyapürével; Túrós rétes, mákos rétes

Ráksaláta



Hozzávalók:
• ruccola
• koktélparadicsom
• római saláta
• reszelt, nyers cékla
• pirított magvak (fenyőmag, lenmag, tökmag... stb.)
• póréhagyma
• 20-as rák
• szójaszósz
• lime
• egy kevés cukor
• chili paprika

Elkészítés:
Pác:
• 2dl szójaszósz
• 1 db lime leve
• 3 db chilipaprika
• kevés cukor

Rákokat nyársra húzzuk, és kb. 1 órát pácoljuk. Magvakat megpirítjuk kis serpenyőben. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg! A salátát ízlés szerinti arányban összekeverjük. A rákokat kevés fokhagymás olíva olajon megsütjük, majd a páclevet hozzáöntjük a ràkok sütéséhez használt páclével. Ez lesz a salàta dresszingje! Figyelem! Sózni nem kell a rákokat, mert a szójaszósz magas sótartalmú!

Tepsis csirke parajos-ricottás canellonnival és vajas burgonyapürével

Hozzávalók:
• bőrös csirke felsőcombok
• répa
• hagyma
• paradicsom
• fokhagyma
• friss fűszerek: (rozmaring, zsálya, kakukkfű)
• kacsazsír
• fehérbor
• cannelloni
• ricotta túró
• friss spenót
• liszt
• tej
• vaj
• trappista sajt
• burgonya
• szerecsendió

Elkészítés:
A csirkét megmossuk, tepsibe helyezzük. Megsózzuk, borsozzuk. Kacsazsírt melegítünk, majd leöntjük vele a combokat. Kevés fehérbort is öntünk alá. A friss fűszereket a combokra tesszük. A tepsiben négybe vágott vöröshagymát, fokhagymagerezdeket, sárga és fehér répát, félbevágott paradicsomot is tegyünk a jó ízharmónia miatt! Sütőbe tesszük 200 fokon kb. 45 percig. Néha (5-10 percenként) locsoljuk meg a combokat a tepsiben összegyűlt lével.

Olívaolajat melegítünk, pár gerezd fokhagymát nyomunk bele. Beletesszük a spenótot folyamatos kevergetés mellett, megvárjuk, hogy összeessen. Kicsit hagyjuk, hogy kihűljön, majd belekeverjük a ricottát. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a cannellonikat. Besamel mártást készítünk (vaj, liszt, tej). Leöntjük vele a jénai tálba tett töltött cannellonikat, reszelt sajttal szórjuk meg, majd a sütőbe tesszük 200 fokra, kb. 30 percre.

 

Túrós rétes, mákos rétes

• 3 db narancs
• Fagyasztott, magozott meggy
• Cukor

Cukrot karamellizálunk, majd beleöntjük a narancslét, és folyamatosan kevergetjük, míg el nem éri a kívánt állagot. Ezután 1 db narancsot filézünk, majd a filéket a mártásba tesszük. A meggymártás ugyanez, csak meggyel.

Címkék: heincz gábor biga   sztárrecept

2014. február 5. 9:31



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség