HAL A TORTÁN
Biga először ragad fakanalat

A Hal a tortán heti vendéglátói: Varga Viktor, Szandi, Nótár Mary, Heincz Gábor "Biga" és Puskás Peti.

Varga Viktor: 1987. szeptember 19-én született Szegeden. Jelenleg bárokban énekel, de korábban fotósként is dolgozott. Óvodás kora óta foglalkozik zenével, több klasszikus énekversenyen is indult már. Egy országos tehetségkutatóban lépett fel. Ugyan nem nyert, de jó pár dallal büszkélkedhet. Legsikeresebb száma a Lehet zöld az ég.

Nótár Mary:1985. július 2-án született Veszprémben, de élete nagy része egy borsodi községhez, Taktaharkányhoz és Miskolchoz kötődik. Szinte minden családtagja játszik valamilyen hangszeren. Nagyapja prímás, édesapja, Nótár Ferenc billentyűs és gitáros, ahogy Mary is. Egészen fiatal korától énekel, édesapjával sokszor fellépett.
Karrierje 2002-ben indult, miután 2001-ben egy tehetségkutatón felfedezték, így jelent meg első szólólemeze a Hajnalcsillag. Nevével igazán a Romasztárparádé 2. című roma előadókkal közösen készített lemez megjelenése után találkozhattunk, a rajta található 'Itt a piros, hol a piros' című száma lagzik és bálok egyik kedvelt számává vált. További két szólólemezt követve, két duett albumot is készített Bódi Csabival közösen 'Bódi Guszti Csillagai' néven. 2007-ben Zámbó Jimmy-díjat kapott.

Puskás Peti: neve 2005-ben vált ismertté, amikor jelentkezett a Megasztár 3. szériájába. A döntők 2006 februárjában kezdődtek, melyek során Peti különböző arcait mutatta meg, csakúgy, mint színpadi rátermettségét. A Megasztár után szerepelt már színházi darabokban és a Jóban Rosszban című sorozatban is.

Szandi: 1988-ban szerepelt a Nyomorultak és a Bestiák című rockoperában a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Még 14 éves sem volt, amikor 400 jelentkező közül ő lett a Mini Tini popénekes pályázat győztese.
1988 karácsonyán Szandi nővére egy Old Boys koncerten meglátta Fenyő Miklóst, odament hozzá és megkérte, hogy hallgassa meg húgát. Fenyő Miklósnak azonnal feltűnt Szandi érett hangja, amely a korához képest igen kiemelkedő volt, és ezzel kezdetét vette a karrier. 1989 novemberében jelent meg első albuma Kicsi lány címmel, s ez hetek alatt 270 ezer példányban fogyott el. Ezzel ő lett a legfiatalabb magyar platinalemezes előadó. 1990-ben megjelent Tinédzser l’amour című lemezéből is jóval több, mint 250 ezer darab fogyott. 1991-ben eljátszotta az életén alapuló film, a Szerelmes szívek főszerepét, a gimnazista Timit. Abban az évben ez lett a legnézettebb mozifilm, több mint 1 millióan látták. Azonos című filmzenealbuma, a Szerelmes szívek is siker lett.
Fenyő Miklóssal összesen négy lemezt készített, de 1993-ban véget ért ez a munkakapcsolat.
1998-tól Frufru szerepét játszotta a Hotel Menthol musicalben a Fővárosi Operettszínházban
1999 őszétől a Dáridó című tv-műsorban szinte állandó közreműködő volt és Galambos Lajos oldalán időnként műsorvezetőként is szerepelt. 2000-ben Göncz Árpádtól Ezüst Érdemrendet kapott jótékonysági tevékenységéért.
Tizenhat évesen ismerkedett meg későbbi férjével, Bogdán Csabával, miközben turnéjához keresett zenészeket. A közöttük lévő 16 év korkülönbség miatt eleinte Szandi édesapja nem nézte jó szemmel kapcsolatukat. Szandi 1996-ban Csabához költözött, majd 1999-ben összeházasodtak. Három gyermekük született, Blanka, Domonkos és Csaba.

Heinz Gábor „Biga”: Biga 2005-ben tűnt fel a Megasztár 3. szériájában, de nem jutott be a 12 döntős közé. 2012-ben indult a Dal című műsorban, de nem ő képviselhette hazánkat az Eurovízión. 2013-ban jött a nagy lehetőség, hogy nevét megismerhesse az ország, a TV2 Sztárban sztár című péntek esti "házi bulijában" bújhatott világsztárok bőrébe.

Címkék: heincz gábor biga   nótár mary   puskás peti   szandi   sztárszakács   varga viktor

2014. február 1. 10:55KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség