HAL A TORTÁN
Erdei Zsolt menüje

BRUSCHETTA

- paradicsom, apró kockákra vágva (6 nagyobb darab)
- fokhagyma, néhány gerezd (paszírozva)
- fél csomag petrezselyem, apróra vágva
- olívaolaj (tetszés szerint néhány evőkanál)
- só, bors

A hozzávalókat összekeverjük, majd pirítóson felszolgálva tálaljuk.


LIBACOMB PÁROLT KÁPOSZTÁVAL

Hozzávalók:
- libacomb
- olívaolaj
- só
- bors
- fűszerpaprika
- fokhagyma
- kb. 60 dkg burgonya
- 2 nagyobb fej hagyma

Elkészítés:
A libacombot a fűszeres páccal bedörzsöljük, majd megsütjük. A burgonyát felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Közben a hagymát apróra vágjuk, üvegesre pirítjuk, sózzuk, majd a végen fűszerpaprikával megszórjuk. Ezt összetörjük a menet közben megfőtt krumplival. Sózzuk, borsozzuk. A lila káposztát, vékonyra vágva, vagy reszelve olajon megpirítjuk. Eközben sóval, cukorral, ecettel és frissen facsart citromlevével ízesítjük.

CSOKIKRÉM MADÁR MÓDRA


Hozzávalók:
- 6 tojás
- 300 g porcukor
- 1 dl víz
- 200 g tortabevonó
- 250 ml habtejszín

Elkészítés:
A 6 tojás sárgáját gőz fölött 300g porcukorral és 1dl vízzel, folyamatos keverés mellett majdnem puding állagúvá keverjük. Közben, ugyancsak gőz fölött 200g tortabevonó csokoládét olvasztunk, majd hozzákeverjük. A habtejszínt habosra verjük és ezt is a masszához keverjük, majd hűlni hagyod, majd tálalásig a hűtőben pihentetjük.

Címkék: erdei zsolt   sztárrecept

2014. január 15. 10:41



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség