HAL A TORTÁN
Cseke Katinka menüje

Paprikáskrumpli


Hozzávalók:

• 6-8 burgonya
• 2 hagyma
• 1 csomag virsli
• kolbász (lehetőleg finn)
• só
• bors
• pirospaprika
• olaj
• víz
Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, beletesszük a hagymát és a felkarikázott kolbászt, és megpirítjuk. Lehúzzuk a lábast a tűzről, és megszórjuk 2 fakanálnyi pirospaprikával. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított és kockára vágott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi. Megsózzuk, borsozzuk, ételízesítőt is tehetünk bele, és addig főzzük, amíg a burgonya majdnem meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Friss kenyérrel, savanyú uborkával tálaljuk.


Mascarponés pohárkrém gránátalmával és Pepperkakkuval


Hozzávalók:

• 2 doboz mascarpone
• 1 doboz habtejszín
• porcukor, ízlés szerint
• vanília (aroma, mag vagy, vaníliáscukor)
• 2 db gránátalma
• gyömbéres keksz
Elkésítés: A tejszínt habbá verjük, a mascarponét pedig kikeverjük a cukorral és a vaníliával. A két krémet lazán összeforgatjuk, ha kell tovább ízesítjük. A pohár aljára gyömbéreskekszmorzsát szórunk, rátesszuk a krémet. A gránátalmából a magokat kiütögetjük és a krém tetejére kanalazgatjuk. Néhány órát hűtőben pihentetjük.

Címkék: cseke katinka   sztárrecept

2014. január 3. 14:42



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség