HAL A TORTÁN
Szulák Andrea menüje

Borsóleves


Hozzávalók:
• 2 szál sárgarépa
• 1 szál fehérrépa
• 1 üveg konzerv zöldborsó
• ételízesítő
• petrezselyemzöld
Elkészítés: A répákat kis kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, ízesítjük ételízesítővel. Mikor a répák félig puhák, hozzáöntjük a zöldborsót levével együtt. Felengedjük vízzel és felforraljuk. A végén tesszük bele a petrezselyemzöldet apróra vágva, így megőrzi aromáját.

Oldalas


Hozzávalók:

• 1,5 kg oldalas
• só
• bors
• 5 db fokhagymagerezd
• 3 evőkanál olaj
• fűszerek

Elkészítés: Az oldalast megmossuk és összevágjuk kisebb darabokra. Egy tepsibe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük, a fokhagymákat fokhagymanyomó segítségével összezúzzuk, és mindegyik hús tetejére teszünk belőle. Öntünk rá 3 evőkanál olajat. Alufóliával lefedjük, majd 220 fokon 90 perc alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, levesszük a fóliát és 10 perc alatt szépen megpirítjuk.

 

Muffin


Hozzávalók:
• 3 tojás
• 15 dkg cukor vagy pár kanál méz
• 30 dkg liszt
• 1/2 csomag sütőpor
• 30 dkg reszelt alma
• fahéj
Elkészítés:
A tojást a cukorral vagy mézzel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a reszelt almát. Alaposan összekeverjük. Muffinsütőben megsütjük. 24 db lesz belőle. Hidegen fahéjas porcukorral megszórjuk.

Címkék: sztárrecept   szulák andrea

2013. december 3. 17:01



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség