HAL A TORTÁN
Hujber Feri menüje

Korhelyleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg kicsontozott nyers füstölt hús
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 púpozott teáskanál liszt
  • 1-1,5 dl savanyú káposzta-lé
  • 1 evőkanál piros fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál szárított csombor (borsikafű)
  • ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:
Az előző nap hideg vízbe áztatott füstölt húst másnap 1 l tiszta vízbe tesszük, és nagyon lassú forralással majdnem puhára főzzük. Közben a kolbászt bőrétől megfosztva felkarikázzuk.
A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát a forró olajon megfonnyasztjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Két evőkanál vizet ráöntünl, a tűzre visszatesszük, és belerakjuk a közben apróra vagdosott savanyú káposztát. Párpercnyi pirítás után felöntöm 5 dl vízzel. Beleszórjuk az összes fűszert és puhára főzzük. Ha a hús is megfőtt, levéből kiveszem, és jó éles késsel kis kockákra vágom. A levébe visszatéve összekeverjük a káposztával és annak levével. A tejfölben simára keverjük a lisztet, majd behabarjuk vele a forrásban lévő ételt. Állandóan kevergetve felforraljuk, végül beletesszük a kolbászkarikákat, és együtt forrjuk még 5 percig. Ezután a savanyúkáposzta-lével kellemesen savanykásra ízesítjük, és jó forrón tálaljuk.

Lecsós csirke tarhonyával


Hozzávalók:

  • 1 kg csirke szárny
  • 50 dkg zöldpaprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • kk füszerpaprika
  • 4 ek olaj
  • 2 cikk fokhagyma
  • só bors
  • 15 dkg tarhonya

Elkészítés:
A tarhonyát megpirítjuk szárazon, állandó keverésel, félre tesszük.
A vöröshagymát apróravágva, olajon megpirítjuk,
fűszerpaprikával megszórjuk és azonnal felöntjük 4 dl vízzel, a szárnyakat feldarabolva betesszük, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymát is.
majd 10 percig főzzük, rátesszük a pirított tarhonyát és a paprikát, paradicsomot. Ha forr(esetleg ha kell kevés vízzel pótoljuk) levesszük takarékra a lángot és szép lassan tovább pároljuk.


Szilvásgombóc

Hozzávalók :

  • 1 kg burgonya
  • 35 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 ek zsí
  • r pici só
  • Továbbá: 25 szem szilva 25 dkg zsemlemorzsa 10 dkg margarin cukor fahéj

Elkészítése:
A burgonyát megmossuk és héjastól főni tesszük. Miután megfőtt, még melegen meghámozzuk, áttörjük, hűlni hagyjuk. Ha már meghűlt az áttört burgonyánk, összedolgozzuk a liszttel, zsírral,tojással meg egy kis sóval. Ne legyen kemény a tésztánk. Kinyújtjuk kb kisujjnyi vastagságúra és 8-9 cm-es kockákra vágjuk A szilvákat megmossuk, félbe vágjuk, magját eltávolítjuk és a fahéjjal összekevert cukorból kávéskanállal a mag helyére teszünk, ezt a kockák közepére tesszük csücskét összefogjuk,összenyomkodjuk, kissé gömbölyítjük. Egy lábosba teszünk vizet, felforraljuk, majd ha forr, beletesszük a gombócokat, ha feljönnek a víz tetejére, akkor még kb 3-4 percig forraljuk. Amíg fő, addig Rama margarinon megpirítjuk a zsemlemorzsát,Ha megfőttek a gombócok, akkor a megpirított zsemlemorzsára tesszük,kicsit meghempergetjük őket és kész is van.

Címkék: hal a tortán   hal a tortán_extra   hujber ferenc   sztárrecept

2013. november 21. 10:59



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség