HAL A TORTÁN
Varga Győző menüje

Erdei gombás-póréhagymás libamájpástétom-szív fekete sópihével, hagyma és fügelekvárral


Hozzávalók:

  • 80 dkg libamáj
  • 50 dkg gomba
  • bors


Májpástétom elkészítése: a libamájat felkockázzuk és a libazsíron feltesszük sülni. Készre sütjük, majd összeturmixoljuk és picit félretesszük hűlni. Megdinszteljük a gombát, közben ízlés szerint megfűszerezzük. Összekeverjük az összeturmixolt libamájjal.
Mikor kihűlt beleöntjük a leveles tésztával kibélelt formába és 20 perc alatt készre sütjük. Mikor kihűlt szeletelve tálaljuk. A fehér sópihéket temperával befestjük, így díszíthetjük az ételt.

Konfitált-sült borjúgerinc sült fetahabbal, barna mártással és zöldséges rétessel

 

Pác hozzávalói:

  • friss rozmaring
  • pár gerezd fokhagyma
  • esetleg néhány ágacska kakukkfű, bors, olaj


A Báránygerincet bepácoljuk. A zöldfűszereket picit megvágjuk, a megborsozott húsra tesszük, mellédobjuk a fokhagymát, leöntjük olajjal, lefóliázzuk és a hűtőben hagyjuk 1 napot. A sütés napján a húst kivesszük a hűtőből, leitatjuk róla a páclevet. Fűszerdarabka ne maradjon rajta mert megéghet! Vékonyan kiolajozott, forró serpenyőben adunk neki egy kérget, majd 180 °C –os sütőben sütjük 5 percig, aztán 76 °C-on 2,5-3 órát.

Az így elkészített hús szaftos lesz, belül szép rózsaszín marad.

Csokoládé-láva házi vanília fagylalttal, karamell és csokoládé öntettel

Hozzávalók:

  • 30 dkg minőségi csoki
  • 12 egész tojás
  • 24 dkg vaj/margarin
  • 14 dkg liszt
  • 24 dkg porcukor


A csokoládét és a vajat, vízgőz felett felolvasztjuk, és összekeverjük. A lisztet a cukorral összekeverjük és átszitáljuk. 6 tojást hozzákeverünk a liszt, cukor keverékhez, majd kis idő elteltével a másik 6 tojást is hozzákeverjük. A legvégén adjuk hozzá az olvasztott csokoládé vaj keveréket, amivel teljesen homogénné dolgozzuk. Fél óra pihentetés után vajjal és liszttel kikent formákat 2/3-ig töltjük, és 200 C-os légkeveréses sütőben 8 percig sütjük. Ha elkészült kivesszük a sütőből, és 1 perc pihentetés után kiborítjuk a formából.
Az elkészült krémet- lezárt edényben- 2 hétig hűtőben tárolhatjuk úgy, hogy 2 naponta átkeverjük.

Címkék: hal a tortán   hal a tortán_extra   sztárrecept   varga győző

2013. november 19. 11:27



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség