HAL A TORTÁN
Nádas György menüje

Bruschetta


Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet pita
  • 4-5 db nagyobb, érett, zamatos paradicsom
  • 2 dundi gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • ½ dl olívaolaj + 2 ek az ízesítéshez
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:
A paradicsomok héján kereszt alakban bemetsszük, 1 percre forró vízbe dobjuk, meghámozzuk. ½ cm-esre kockázzuk, tálba rakjuk. A bazsalikomleveleket egészen finomra tépkedjük, hozzáadjuk a paradicsomhoz, sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk.


Rakott tarja


Hozzávalók:

  • 8 kis, vékony szelet sertéstarja
  • 60 dkg apró szemű újburgonya
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 alma
  • 1,5 dl tejföl
  • bors
  • mustár
  • olaj

Elkészítés:
A hússzeleteket kiveregetjük, sóval, borssal bedörzsöljük. Mindkét oldalon vékonyan bekenjük mustárral és kevés, megforrósított olajon 4-5 percig sütjük. Az újburgonyát héjában megfőzzük. A megtisztított hagymát felkarikázzuk. A burgonyát megtisztítjuk, ugyancsak felkarikázzuk. A megtisztított almát vékony cikkekre vágjuk. Kiolajozunk egy kis peremes tepsit vagy tűzálló tálat, majd belefektetjük a sült hús felét. Kirakjuk burgonya- majd hagymakarikákkal és az almacikkekkel. A maradék hús, majd a többi hagyma és burgonya következik. A legfelső réteget tejföllel leöntjük és közepesen forró sütőben 30 percig sütjük. Salátát kínálunk hozzá.

 

Brownie

Hozzávalók:

  • 2 dl víz
  • 22 dkg vaj
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg liszt (finomliszt)
  • 40 dkg cukor (kristály)
  • 1 ek szódabikarbóna
  • 1 dl joghurt (natúr)
  • 2 db tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • A tepsi kikenéséhez
  • 2 dkg vaj (-3 dkg)
  • A tészta tetejére
  • 12 dkg vaj
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor
  • 6 ek joghurt (natúr)
  • 120 g porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 150 g dió (durvára vágott)

Elkészítés:
A vízben felforraljuk a vajat és a kakaót, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor. Kivajazott tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lángon (200 fok, légkeveréses sütőben 180 fok) kb. 20-25 percig sütjük. A tészta tetejére valókat a dió kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvadt benne, akkor keverjük bele a diót. Ezt a masszát egyenletesen a kisült tészta tetejére kenjük, s csak akkor szeleteljük fel a süteményt, amikor ez a bevonat megszilárdult rajta.

Címkék: hal a tortán   hal a tortán_extra   nádas györgy   sztárrecept

2013. november 29. 18:09



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség