HAL A TORTÁN
Szabó Zsófi menüje

Sonkába göngyölt szilva és sashimi

Hozzávalók:

  • 16 szelet bacon
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg kecskesajt

Elkészítés:
A sajtot kis kockákra vágjuk, majd az aszalt szilvák közepébe csomagoljuk. Beletekerjük baconbe, és fogpiszkálóval átszúrjuk. 200 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük. A sütési idő felénél, kb. 10 perc után érdemes megforgatni, hogy mindkét oldala egyformán megpiruljon.


Sashimi

  • 15 dkg lazac
  • 15 dkg tonhal
  • 3 db nyers, héjas fésűkagyló
  • 1 db filézett makréla
  • 5 dkg csíkokra vágott jégcsapretek
  • 1 dl rizsecet

A díszítéshez:

  • levél shisho
  • szál metélőhagyma

A tálaláshoz:

  • ízlés szerint savanyított gyömbér
  • ízlés szerint japán szójaszósz
  • ízlés szerint wasabikrém

Elkészítés:
A makrélafilét lapos, nem fém tálba tesszük, ráöntjük a rizsecetet, és frissen tartó fóliával letakarjuk. A hűtőszekrényben 1 órán át pácoljuk. Kivesszük a makrélát a pácból, és papírtörlővel szárazra itatjuk, a bőrét lehúzzuk. Nedves, nagyon éles késsel a halat átlós, 8 mm vastag szeletekre vágjuk. A fésűkagyló elkészítéséhez dugjunk a két héja közé egy rövid, erős kést, és fordítsuk el, hogy szétnyíljon. Válasszuk le a kagylót a héjról. Távolítsuk el az ikrát, a fekete részeket, a fehér belsőségeket, hártyákat. A kagylókat vízszintesen félbevágjuk. A félbevágott kagylót hőálló edénybe tesszük, és forrásban lévő vízzel leöntjük. Szűrőkanállal azonnal kivesszük, papírtörlővel szárazra itatjuk. A tonhalat és a lazacot nagyon éles, benedvesített késsel, a rostokra merőlegesen, 8 mm vastag téglalapokra vágjuk. Közben a kést minden vágás előtt megtöröljük egy nedves konyharuhával. A csíkokra vágott daikont (jégcsapretket) egy tálra halmozzuk, a kagylószeleteket a tetejére fektetjük, és elrendezzük körülötte a halszeleteket. Friss metélőhagymával díszítjük. Wasabikrémet teszünk mellé, és szójaszósszal, valamint savanyított gyömbérrel tálaljuk.

Steak salátával

Hozzávalók:

  • rukkola
  • madársaláta
  • fenyőmag
  • kaliforniai paprika
  • mozzarella
  • mungóbabcsíra
  • 0,5 kg steak

Elkészítés:
A hozzávalókat megmossuk, és egy tálban összekeverjük. Oliva olajon fenyőmagot pirítunk hozzá. A steaket olajon megsütjük, ahogy elkészült himalájai sóval ízesítjük.


Epres mascarpone krém:

Hozzávalók:

  • 2 nagy marék eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl tejszín
  • pár csepp édesítő

Elkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és botmixerrel pürésítjük. (Én nem pürésítettem teljesen, kevés kisebb darabot hagytam benne.) A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a mascarponét, és utána az epret is. Megkóstoljuk, ha szükséges, édesítjük. Poharakba töltjük, és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Címkék: hal a tortán   hal a tortán_extra   szabó zsófi   sztárrecept

2013. november 27. 16:05



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség