HAL A TORTÁN
Kabai Laci menüje

Krumplileves krumpli gombóccal

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • 30 dkg burgonya
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 2 csomag petrezselyem
  • 1 tk egész kömény
  • 1 tk őrölt bors
  • 2 ek csípős paprikakrém
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 3 l víz
  • 1 fej fokhagyma
  • 70 dkg kolbász

Galuskához:

  • ½ kg liszt
  • 4 tojás
  • 1 tk só
  • 1 +1/2 dl hideg víz
  • csípős paprikakrém
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:
15 dkg füstölt szalonnát kockára vágunk, két fej közepes vöröshagymát felaprítunk. Egy bográcsban megpirítjuk a felaprított szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a 30 dkg burgonyát és vegyes zöldséget. Fűszerezzük két csomag apróra vágott petrezselyemzölddel, egy teáskanál egész köménnyel, egy teáskanál őrölt borssal, két evőkanál csípős paprikakrémmel. Végül két babérlevelet és egy evőkanál őrölt pirospaprikát is adunk hozzá. Ezt követően felöntjük három liter vízzel. És belerakunk egy egész fej fokhagymát és 70 dkg különböző méretűre vágott a kolbászt. Amíg a hozzávalók megpuhulnak, elkészítjük a galuskát. Egy edényben összekeverünk fél kiló lisztet, négy egész tojást, egy teáskanál sót és másfél dl hideg vizet. Simára keverjük és a lobogó leveshez szaggatjuk. 15 percig főzzük. Tálalás előtt ízesítjük csípős paprikakrémmel, petrezselyemzölddel, sóval. A fej fokhagymát kivesszük, majd még forrón tálaljuk.


Bajor csülök törtburgonyával és párolt káposztával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kg. sertés csülök
  •  1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dl sör
  • őrölt bors
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kömény
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:
A csülköt sóval, borssal, babérlevéllel, hagymával és fokhagymával fűszerezett lében félpuhára előfőzzük, majd 200 fokos sütőben, sörrel locsolgatva ropogósra (kopogósra) sütjük. A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és forró olajban megsütjük. A vöröshagymát cikkekre vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, adunk hozzá egy kevés sót, őrölt borsot, aprított fokhagymát, végül összeforgatjuk a sült burgonyával. A káposztát és a burgonyát tálra tesszük, a tetején elrendezzük a ropogósra sült csülköt egészben vagy felszeletelve.

Sufi nudli

  • Hozzávalók
  • 1/2 kg krumpli
  • liszt „érzés szerint”
  • bazsalikom
  • babérlevél
  • szerecsendió
  • borsikafű
  • rozmaring


Elkészítés
A megpucolt, felaprított burgonyát egy félbevágott hagymával, valamint a fennemlített fűszerekkel, bő sós vízben megfőzzük. Ezután leszűrjük, majd összetörjük. Az 1/4-ét különszedjük. Ezt zsiradékon pirosra sütjük, majd bazsalikommal és rozmaringgal fűszerezzük.
A főtt burgonya nagyobbik felét liszttel eldolgozzuk úgy, hogy könnyű legyen és ne ragadjon. Ezt követően nudlit formálunk belőle, és lobogó sós vízbe kifőzzük. A végén, a nudlikat a pirított krumplival összekeverjük. Lekvárral vagy befőttel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
 

Címkék: hal a tortán   hal a tortán_extra   kabai laci   sztárrecept

2013. november 25. 11:23



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség