HAL A TORTÁN
Kembe Sorel menüje

Spanyol garnéla

Hozzávalók:
- 30 dkg garnéla
- 1 db színes kaliforniai paprika
- gerezd fokhagyma
- 1-2 friss chili
- 1 dl olívaolaj
- csokor petrezselyem


Elkészítés:
A paprikát felkockázzuk, a chilit félbevágjuk, magját kikaparjuk, húsát felkockázzuk. Kevés olívaolajon, serpenyőben addig forgatjuk a garnélákat, míg szép narancsos, rózsaszínes lesz.
Hozzáadjuk a paprikát (adhatunk hozzá még 2 db kockára vágott paradicsomot is), mikor majdnem kész, hozzáadjuk a fokhagymát, felöntjük a maradék olajjal. Még 1-2 percig kevergetve, rázogatva sütjük.
A végén apróra vágott snidlinggel vagy petrezselyemmel megszórjuk, és tálaljuk.


Csirke mogyoróvajban

Hozzávalók 6 főre:
- 3 filézett csirke felsőcomb
- 1 filézett csirkemell darabokra vágva
- 1 nagy vöröshagyma
- 10 dkg darabos mogyoróvaj
- 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom
- 2 ek szójaszósz
- 1 tk chili olaj vagy egy mokkáskanál chilipor (a csípősségen változtathatunk ízlésünk szerint, de vegyük figyelembe, hogy az erős ízek lassú főzésnél intenzívebbek lesznek)
- 1 tk őrölt római kömény
- só
- 1 tk barna cukor
- 1 nagy gerezd fokhagyma reszelve


Elkészítés:
A csirkét apró darabokra vágjuk, majd sózás után feltesszük főni, míg meg nem puhul. A szószt közben elkészítjük. Ehhez az összes hozzávalót egy tálban alaposan összekeverjük, majd a csirkehúsra öntjük.

Banános fánk

Hozzávalók :
- 4 db érett banán
- 35 dkg finomliszt
- 1/2 tasak sütőpor
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 2 evőkanál porcukor + a szóráshoz
- 1 tasak bourbon vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 4 ek rum
- olaj a sütéshez

A banánokat villával, vagy aprítógépben összetörjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Utána hozzáadjuk a tejet és a rumot, majd a banánpépet és a lisztet, végül kíméletesen beleforgatjuk a tojáshabot. Egy nagyobb edényben, felforrósítunk kb. 2 ujjnyi olajat. Olajba mártogatott kanállal, kb. diónyi adagokat szaggatunk, és több részletben mindkét oldalukat arany barnára sütjük. Vigyázni kell, mert nagyon gyorsan sül, és hamar megég. Többszörös papírtörlőre szedjük és leitatjuk róluk a felesleges olajat.
 

Címkék: hal a tortán   hal a tortán_extra   kembe sorel   sztárrecept

2013. november 15. 13:16



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség