HAL A TORTÁN
Péter Szabó Szilvia menüje

Bruschetta



- 4 paradicsom
- bazsalikomlevél
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 tk balzsamecet
- 1 dl extraszűz olívaolaj
- frissen őrölt bors
- só
- teljes kiőrlésű bagett vagy kenyér


Elkészítés:
 A paradicsomokat egy percre forró vízbe dobjuk, a héját eltávolítjuk, majd hozzáadjuk a finomra tépkedett bazsalikomot. Ezután sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
A bagettet szeletekre vágjuk, és az extraszűz olívaolajon megsütjük mindkét oldalát. Majd fokhagymával bekenjük, és a paradicsommártással a tetején tálaljuk.

 

Aszalt szilvás – füstölt sajtos csirke rizsgombóccal

Rizsgombóc hozzávalói:
- 0,5 kg rizs
- 2dl kókusztej
- Kevés sáfrány
- Só
- Pici fokhagyma ( reszelve)
- 15-20 dkg trappista sajt ( lehet füstölt is)
- 1 db tojás
- Zsemlemorzsa
- Corn-flakes
- Szezámmag
- Zab

Elkészítés:
A rizst kókusztejben megfőzzük, majd ráreszeljük a sajtot, és kitesszük nagy tálba hűlni. Ha kihűlt, rátehetjük a tojássárgáját, és összekeverjük. Gombócokat készítünk, amiket beleforgatunk a tojásba , majd a zsemlemorzsás zabos-corn flakes –es,szezámmagos panírba. Majd forró kókuszzsírban kisütjük.

Aszalt szilvás – füstölt sajtos csirke hozzávalói:
- 1-1.5 kg csirke felsőcomb filézve
- Aszalt szilva
- Füstölt sajt
- Friss bazsalikom
- Oregánó
- Friss petrezselyem
- Pici feketebors
- Babérlevél
- Mustár
- Majoranna
- Bacon szalonna
- 1-2 db vöröshagyma
- 1-2db fokhagyma

Elkészítés:
A húst sózzuk és fűszerezzük, az aszalt szilvára fokhagymát reszelünk, és a sajttal, mustárral együtt rátesszük a csirkére, majd áttekerjük baconnel.
A tepsibe tegyük bele a felszeletelt hagymakarikákat és fektessük bele a húsokat. Fedjük le fóliával, hogy puhuljon alacsony fokozaton, majd ha elég puha, a fólia eltávolítása után magasabb fokozaton megpirítjuk.

 

Sajttorta

Hozzávalók:

- 250 g darált keksz
- 1dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 150 g cukor
- 1 vaníliarúd
- 2 ek keményítő
- 0,5 kg eper

 A darált kekszet és az olvasztott vajat összekeverjük, és belenyomkodjuk a tortaforma aljába. 10 perc alatt aranybarnára sütjük a sütőben, 180 fokon. Ez idő alatt összeöntjük a többi hozzávalót, csomómentesre elkeverjük, és ráöntjük a kekszes részre. Érdemes a tortaformát egy tepsibe tenni, amibe egy pohár vizet öntünk, mivel gőzös sütő kell a tortának. 180 fokon 50-60 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha már aranybarna a teteje.


 

Címkék: hal a tortán   hal a tortán_extra   péter szabó szilvia   sztárrecept

2013. november 13. 13:43



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség