HAL A TORTÁN
Ganxsta Zolee menüje

Fokhagyma krémleves


Hozzávalók:
- 7 nagy gerezd fokhagyma
- 20 g teavaj
- 2 dl tej
- 3 ek liszt
- fél tk fehérbors
- só
- reszelt sajt a tetejére (tálaláskor)

Elkészítés:
A fokhagymagerezdeket miután megtisztítjuk, törővel összenyomjuk. De késsel is össze lehet préselni őket, ha nincs törő. A kevéske vajat egy lábasban felteszünk olvasztani, és mikor megolvadt, egyből rászórjuk az összetört fokhagymát. Alacsony lángon pirítjuk, és ott állunk mellette, elég sűrűn kevergetjük, mert nagyon hamar megpirul. Akkor öntjük fel 8 dl vízzel, mikor kezd enyhén barnulni a fokhagyma, de nem szabad megpirítani. Ha felöntöttük vízzel, megsózzuk, és rászórjuk a fehérborsot (ízlés szerint). Nagy lángon főzzük. Míg forraljuk a levest, a lisztet simára kikeverjük a tejjel. Ha felforr a leves, akkor a lisztes tejet beleöntjük a forró levesbe. Ezután megint megvárjuk, hogy felforrjon, és kevergetjük még kicsit (kb. 1 percig), várva, hogy krémessé sűrűsödjön. A levest forrón, gőzölögve merjük tányérba, és rászórunk egy kis marok reszelt trappista sajtot. Így tálaljuk, azonnal fogyasztjuk.

 

Tepsiben sült zöldségek csirkével


Hozzávalók:
- 4 db paradicsom
- 2 db pritaminpaprika
- 2 db paprika
- olíva bogyó
- 2-3 fej vöröshagyma
- 1-2 fej lilahagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- ½ kg csirkemell
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- napraforgó olaj

Elkészítés:
Megmossuk, megpucoljuk, majd feldaraboljuk a zöldségeket, majd olajos tepsibe tesszük. A fűszereket rászórjuk, és átkeverjük alaposan.
A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és a zöldségekre tesszük, majd megsütjük.

Császármorzsa


Hozzávalók:
- 15 dkg búzadara
- 15 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 dl olívaolaj
- 2 egész tojás
- 4 dl tej
- csipet só
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet fahéj
- 1 citrom reszelt héja


Elkészítés:
A tejet a cukorral és a vaníliás cukorral picit megmelegítjük (langyos legyen, nem meleg). Összekeverjük a darát, a lisztet, a fahéjat, a citrom reszelt héját, és beleöntjük a tejet, valamint az olajat. Szétválasztjuk a tojásokat, és a sárgáját a tejes masszához adjuk, majd alaposan összekeverjük. A keveréket 1,5-2 órára félretesszük pihenni, közben többször megkeverjük, hogy alaposan szívja meg magát nedvességgel a dara és a liszt. A tojások fehérjét tegyük a hűtőbe, amíg pihentetjük a darás keveréket. Ha letelt a pihentetés ideje, begyújtjuk a sütőt 180 fokra (4-es fokozat), és kivajazunk egy teflon süteményes tepsit. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a darás masszához. Beleöntjük a masszát a tepsibe. Úgy kell sütni, hogy 15 percenként kivesszük, és falapáttal alaposan összekeverjük (morzsásítjuk először nagyobb darabokra, majd fokozatosan aprókká. Ne ijedjünk meg, ha a széle kissé megbarnul, nagyon finomak ezek a ropogós darabok a puhák közé keveredve.).

Címkék: ganxsta zolee   hal a tortán   hal a tortán_extra   sztárrecept

2013. november 12. 12:48



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség