HAL A TORTÁN
Rubint Réka menüje

Baconba tekert libamáj, Rántott hús krumplipürével, Fagylalt

Baconba tekert libamáj


Hozzávalók:
- 1 db, 60-80 dkg-os hízott libamáj
- 4 szelet baconszalonna
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1-2 ek olaj
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, bors

Elkészítés:
A libamájat vágjuk 4 részre, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd baconba tekerjük. A göngyölt libamájdarabokat megtűzhetjük hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne essenek szét. Apróra vágjuk a vöröshagymát, serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk az olajat, rátesszük a libamájat, és pirosra sütjük. Ezután tűzálló edényben, előmelegített sütőben 200 fokon sütjük még 10-15 percig attól függően, hogy lágyabban, vagy keményebbre sütve szeretjük a májat.

Rántott hús krumplipürével és túrós csuszával


Hozzávalók
- 25 dkg nagykocka tészta
- 25 dkg tehéntúró
- 1,5 dl tejföl
- 10 dkg füstölt szalonna
- só
Elkészítés:
A tésztát forrásban levő, bő sós vízben kifőzzük (száraztésztából vagy frissen gyúrt tésztából egyaránt készíthetjük). Leöntjük róla a vizet, kevés olvasztott vajat teszünk a tésztára, rámorzsoljuk a túrót és óvatosan megkeverjük. Tányérokra szedjük, tetejét megszórjuk az apróra vágott, megpirított szalonnával, és a zsírjával megöntözzük. Édesen is kínálhatjuk. Ekkor szalonna és szaft helyett porcukorral hintjük meg.

Rántott hús krumplipürével

Hozzávalók:
- 10 szelet tarja
- 6 tojás
- 1 kg krumpli
- só ízlés szerint
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
- kis tej
- vaj


Elkészítés
A húsokat lesózzuk, bepanírozzuk és fedő alatt mindkét oldalán megsütjük. A krumplit sós vízben puhára főzzük. Krumplitörővel összetörjük, ízesítjük. Majd kis tejjel és vajjal krémesre keverjük.

Desszert: Fagylalt

Címkék: rubint réka   sztárrecept

2013. október 31. 14:29



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség