HAL A TORTÁN
Dopeman menüje

Gaspacho leves, Tatárbifsztek, Palacsinta

Gaspacho leves

Hozzávalók:
- 7 db nagy paradicsom
- 1 db uborka
- 4 db zöld húsú paprika
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olaj
- 1 ek ecet
- 1 ek vágott petrezselyem
- 1 ek vágott zellerlevél

Elkészítés:
A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, húsát kis kockákra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, a paprikát kimagozzuk, és mindkettőt a paradicsomhoz hasonló kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. A kockákra vágott zöldségekből félreteszünk 4 evőkanálnyit, a többi zöldséget mixerben péppé zúzzuk. A pépet leveses tálba öntjük, összekeverjük az olajjal, az ecettel, a petrezselyemmel, a zellerrel, sóval, borssal ízesítjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű levest kapjunk. A levest legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt belekeverjük a félretett zöldségkockákat, és tányérokba szedve kínáljuk.

Tatárbifsztek


Hozzávalók:
- 50 dkg bélszín
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- frissen őrölt feketebors
- mustár
- ketchup
- só
- Worcestershire mártás

Elkészítés:
A húst megtisztítjuk a hártyáktól, kisebb kockákra vágjuk és aprítógépben finomra daráljuk. Ezután a hagymát és a fokhagymát is ilyen módon aprítjuk szinte péppé. A masszát a tojással és a többi ízesítővel szépen összedolgozzuk. Addig kell csinálni, amíg a hús színe vörösesről barnásra nem vált.. Pár órán át hűtőben letakarva érleljük, hogy az illatát lehetőleg semmi se vegye át. Fogyasszuk vajas pirítóssal és kísérjül jóféle száraz vörösborral.Túl nagy mennyiséget ne készítsünk, mert hamar meg kell enni.


Palacsinta


Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- kb. 2 dl szódavíz
- 2 egész tojás
- csipetnyi só
- 1/2 dl étolaj

Elkészítése:
A tésztát néhány órával sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot használni, akkor a habverővel már simára kevert tésztához öntsünk végül olajat. Ezután forró serpenyőben merőkanálnyi adagokat süssünk.

Címkék: dopeman   sztárrecept

2013. október 28. 14:35



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség