HAL A TORTÁN
Cseke Katinka menüje

Narancsos sütőtök krémleves, Tepsis csirke, Muffin

Narancsos sütőtök krémleves


Hozzávalók
- 1 kg sütőtök
- 1 nagy krumpli
- 1 közepes alma
- 1 közepes hagyma
- 2-3 ek. méz
- 1/2 narancs leve
- 1,2 l leszűrt zöldségleves
- só
- bors
- szerecsendió
- friss kakukkfű
- 1 dl. tejszín
- 5 dkg vaj

Elkészítés
190 C-on 45-50 perc alatt puhára sütjük a sütőtököt. Amíg sül, a vajon puhára pároljuk a felaprított hagymát és a kakukkfűvel, amikor már megpuhult és átlátszó, 2-3 ek. mézzel kicsit karamelizáljuk. Felöntjük 1,2 l alaplével, amibe beletesszük a meghámozott, kockára vágott krumplit és almát, majd közepes lángon puhára főzzük. Amikor már puha a krumpli, a levesbe tesszük a sült tök kikapart húsát. Botmixerrel krémesre pürésítjük – csak ekkor ízesítjük a narancslével, sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval, majd az egészet lágyítjuk kb 1-1,5 dl tejszínnel. Igazából kicsit le kell hűteni, akkor lehet még jobban igazítani az ízeken (ízléstől függően lehet édesebbre mézzel, barna cukorral, vagy pikánsabbra narancslével, citromlével). Pirított tökmaggal és tökmagolajjal tálaljuk.

Tepsis csirke


Hozzávalók
- 1 kg rizs
- 1 egész csirke (vagy csirkecombok, -szárnyak)
- 1,5 l hideg víz
- 4 dl olaj vagy 10 dkg vaj vagy margarin
- ételízesítő
- grill fűszerkeverék

Elkészítés:
Egy nagy és jó mély tepsit kikenünk olajjal. Beleöntjük a megmosott rizst, erre rárakjuk a szétdarabolt és megmosott csirkét. Majd ráöntjük a 1,5 liter vizet, majd a húsra az olajat, és a legvégén megszórjuk fűszerrel, valamint ételízesítővel. A tepsit beborítjuk alufóliával és jó szorosan lezárjuk. 1,5 órát sütjük 250 C-fokon, majd levesszük az alufóliát, és hagyjuk egy kicsit megpirulni. Nem kell külön tálalni, mert nagyon mutatós a tepsiben.

Muffin


Hozzávalók:
- 10 dkg puha margarin vagy vaj
- 13 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 egész tojás
- 20 dkg finomliszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1 dl tej
- só


Elkészítés:


A margarint robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra keverem, majd hozzáadom a cukrot, vaníliáscukrot és addig keverem, míg egyenletesen sűrű masszát nem kapok. Ekkor egyenként hozzákeverem a tojásokat (kb. 30 másodpercig). Következő lépésként elvegyítem a lisztet a sóval és a sütőporral, majd a tejjel felváltva közepes fokozaton a masszához keverem.

Címkék: cseke katinka   sztárrecept

2013. október 29. 14:38



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség