HAL A TORTÁN
Emilio menüje

Kacsahúsleves, Tepsis rakott pulykamell sajttal és bacon szalonnával, Sült kacsacomb hagymás piros törtburgonyával, Mogyorós csokoládétorta marcipánnal burkolva

Kacsahúsleves


Hozzávalók:
- kacsa aprólék
- 5 db sárgarépa
- 5 db fehérrépa
- 1 db zellergumó
- 1 db karalábé
- Ételízesítő
- Só
- Egész bors

Elkészítés
A kacsahúst jól megmossuk, majd egy nagy fazékba feltesszük főni. Ha felforrt, akkor a levet leöntjük róla, majd jól megmossuk és felengedjük kb. annyi lével, amennyi levest akarunk, majd hozzáadjuk a tisztított leveszöldségeket. Közben ízlés szerint ételízesítőt és fűszereket adunk hozzá: borsot és fokhagymát. Végül adunk hozzá két szár zeller zöldet és petrezselyemzöldet, és lassú tűzön 2-3 órát főni hagyjuk.

 

Tepsis rakott pulykamell sajttal és bacon szalonnával

 

Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 2 cs baconszalonna
- 1 kg trappista sajt
- Szerecsendió
- Bors, só, igény szerint tojás


Elkészítés
A pulykamellet felszeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót reszelünk rá. A jénai tálunkat a baconszalonnával teljesen kibéleljük, Egy tálba a tojásokat felverjük és a pulykamell szeleteket megforgatjuk benne, majd a jénaiba rakjuk és megszórjuk sajttal. Ezután hússal rétegezzük, addig, amíg a hozzávalónk el nem fogy. Majd a tetejét a baconszalonnával befedjük. Lefóliázzuk, és 170-180 C-fokos sütőbe tesszük és sütjük kb. 1,5 órát. (50perc után a fóliát eltávolítjuk).

Baconbe göngyölt zsályás sertés szűzérme
Hozzávalók:
- 1 kg sertésszűz
- 1 cs baconszalonna
- 1 cs friss zsályalevél
- Vaj a sütéshez
- Só, bors


Elkészítés
A sertésszüzet megtisztítjuk, lehártyázzuk, megmossuk, majd kb. 4 cm -es darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és baconszalonnába tekerjük az oldalainál. Ezután a vajat egy serpenyőben megolvasszuk és beletesszük a húst, adunk hozzá zsályalevelet, és mindkét oldalán megsütjük ízlés szerint. Ha kisült, tálaljuk.

Sült kacsacomb hagymás piros törtburgonyával


Hozzávalók a körethez:


- 1 kg burgonya
- 5 fej vöröshagyma
- Pici kacsazsír
- Pirospaprika, só
- Fokhagyma

Elkészítés
A burgonyát megtisztítjuk, majd kockára vágjuk. Felöntjük vízzel, sózzuk és puhára főzzük. Amíg fő addig egy kevés kacsazsíron megpirítjuk a kockázott vöröshagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Ha a krumpli puhára főtt, akkor leszűrjük, és ráöntjük a hagymás zsírt, összeforgatjuk, és tálaljuk.


Sült kacsacomb hozzávalói:

- 5 db hízott kacsacomb
- Só

Elkészítés
A kacsacombokat tepsibe tesszük, sózzuk, majd adunk hozzá kb. 5dl vizet, 4 kanál kacsazsírt, lefóliázzuk és sütőbe tesszük. kb. 1 óra után a fóliát eltávolítjuk, és arany barnára sütjük.


Mogyorós csokoládétorta, marcipánnal burkolva


Hozzávalók a piskótához:
- 10 db tojás
- 10 ek kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 ek liszt


Hozzávalók a csokoládékrémhez:
- 80 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 db. vaníliás cukor
- Kakaópor
- Rumaroma
- pörkölt török mogyoró darálva

Piskóta elkészítése
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a vaníliáscukrot, és habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük. Ezután a tojásfehérjét kemény habbá verjük, mikor majdnem kemény adunk hozzá 1 evőkanál cukrot. Ha ez kész, akkor a lisztes tojássárgás masszához adjuk a fehérjét, és óvatosan egyneműsítjük. A vajjal, liszttel kikent tepsinkbe öntjük a masszát, és sütőbe tesszük kb. 45 percre 170-180 C-fokon.

Csoki krém elkészítése:
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és a rumaromát, valamint a darált mogyorót és jól kikeverjük.
A kihűlt piskótánkat félbe vágjuk, és megtöltjük a csokikrémmel, majd a tortán körbekenjük a maradék krémmel és hűtőbe tesszük 2-3 órára. Ezután a marcipánt átgyúrjuk és porcukron kinyújtjuk. A tortánk tetejét beburkoljuk vele, a felesleget körbevágjuk, tálcára tesszük és tálaljuk.
 

Címkék: emilio   sztárrecept

2013. október 30. 10:50



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség