HAL A TORTÁN
Fésűs Nelly menüje

Tárkonyos pulyka raguleves, Narancsos kacsasült krokettel, Narancsos mascarponés csoki torta

Tárkonyos pulyka raguleves

Hozzávalók:
- 40 dkg pulyka felső-comb
- 1 kis fej hagyma
- 20 dkg vegyes zöldség
- 2 dkg zeller
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg gomba
- 5 dkg liszt
- 2 dl tejszín
- 1 db citrom
- tárkony ízlés szerint

Elkészítés:
A húst lebőrözzük, kicsontozzuk, kockákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk,majd a húst rárakjuk. Ezután a kockákra vágott zöldségek, majd a borsó és a gomba következik. Felengedjük húslével (kockából is készíthető), tejszín habarással besűrítjük. Apróra vágott petrezselymet, finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá, majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét, pici sót. Ha konzerv zöldborsót és konzerv gombát használunk, akkor azokat csak azután adjuk a leveshez hogy a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.


Narancsos kacsasült krokettel

Hozzávalók:
- 1 sovány pecsenyekacsa
- 2 narancs
- 1/2 dl vörösbor
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szem szegfűszeg, só, bors

Elkészítés:
A megmosott és leszárított kacsát negyedekre vágjuk. A zsíros bőrből csak annyit hagyunk rajta, amennyi feltétlenül szükséges. A húsdarabokat félretesszük. A hagymát tisztítás után finomra metéljük. A narancsokat megmossuk, a sárga héjukat vékonyan lehámozzuk és finomra vágjuk. A fehér bundát egészen levágjuk, a narancsot felkarikázzuk, és a karikákat kockákra aprítjuk. A fokhagymát összezúzzuk. Egy nagyméretű serpenyőt felforrósítunk, majd a bőr nélküli oldalával egyenként beletesszük a kacsadarabokat. Ha megpirult, és "önként" elválik az edény aljától, megfordítjuk, és a bőrös felét is megpirítjuk. Azonnal mellétesszük a hagymát, a fokhagymát és a szegfűszeget, beleszórjuk a finomra vágott narancshéjat, majd ráöntjük a vörösbort, és megsózzuk, megborsozzuk, és befedjük. A hőforrást a minimumra visszakapcsoljuk, és anélkül, hogy a fedőt levennénk, 40 percig pároljuk. Ekkor mellérakjuk a narancskockákat, és ismét befedve, további 30-35 percig pároljuk. Ezután levesszük a fedőt, és a felesleges levét elpárologtatjuk.

Narancsos mascarponés csoki torta

Hozzávalók:
- tojás
- cukor
- liszt
- kakaópor
- olaj
- zselatin
- habtejszín
- porcukor
- mascarpone
- narancs reszelt héja

Elkészítés:
A sütőt bekapcsoljuk 180 °C-ra. Először a tésztát készítjük el. A tojást a sárgájával és a cukorral vízgőz felett állandó kevergetés mellett megmelegítjük. levesszük a vízgőzről és folyamatosan habosítjuk. Ezalatt a massza ki is hűl. A lisztet a kakaóporral elkeverjük, majd a kihűlt tojásos habhoz keverjük, majd az olajat is belecsorgatjuk. Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Amikor készen van, hűlni hagyjuk.
Addig elkészíthetjük a krémet:
A zselatint beáztatjuk kevés hideg vízbe. A habtejszínből habot verünk, a szitált porcukrot beleszórjuk, belekeverjük a mascarponét, a narancs reszelt héját, valamint a narancslekvárt. A zselatint a vízzel felmelegítjük úgy, hogy teljesen felolvadjon, majd egy picit hűlni hagyjuk (pár perc), aztán belecsorgatjuk a mascarponés masszába. A piskóta lapot kettévágjuk. Az egyiket visszahelyezzük a tortakarikába és az elkészített narancsos krém felét egyenletesen a lapra adagoljuk. Rátesszük a másik piskótalapot is, és arra kenjük egyenletesen a krém másik felét. Tetejét elsimítjuk és hűtőben legalább 2-3 órát pihentetjük.

Címkék: fésűs nelly   sztárrecept

2013. október 23. 14:28



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség