HAL A TORTÁN
Klausmann Viktor menüje

Sült sajtok grill paradicsommal, Csirkecomb grill lapon, vasalva, zöldségekkel, Gofri

Sült sajtok grill paradicsommal


Hozzávalók:
- grillsajt
- olívaolaj
- füstölt szalonna
- vegyes bors
- grill fűszer


Elkészítés:
A grillsajtot az erősen felmelegített, de előtte kevés olívaolajjal, vagy füstölt szalonnával megkent sütőlapra dobjuk, amíg barnás kéreg nem sül rá, azután óvatosan leemeljük és kis vegyes borssal és grillfűszerrel megszórjuk. A paradicsomot karikára vágjuk, és ízesítés nélkül a sajt után a sütőlapra dobjuk, majd kb 1 percig sütjük. Az így elkészült sülteket fatányérra dobjuk és fűszerek kíséretében tálaljuk. Mellé rozét öntünk.

Csirkecomb grill lapon vasalva, zöldségekkel


Hozzávalók:
- filézett csirkecomb
- olívaolaj
- só
- vegyes bors
- mustár
- fokhagyma

A filézett csirkecombot megtisztítjuk a benne maradt porc darabkáktól, majd tenyér alatt vezetve a kés élét, nagyjából 2 centi vastagságban „kiterítjük”, vigyázva arra, hogy a comb egyben maradjon. A bőrét mindenképp hagyjuk rajta! A kiterített combokat olívaolaj, só, vegyes bors, fokhagyma pácba tesszük és legalább 12 órát állni hagyjuk. Ugyanez mustáros páccal is készíthető, akkor az olajat fele-fele arányban összekeverjük a mustárral és úgy adjuk hozzá a fűszereket. A hús mellé fokhagymás, tejfölös, csípős piros paprikakrémes kencét adunk, ami nem mártás, hanem kis tálban külön tálaljuk. Figyelem az erős paprikával óvatosan!

Sütésnél a forró sütőre először a comb belső felét dobjuk, és kb 2 perc után megfordítjuk a bőrös oldalára, de ekkor a vasalót erősen rányomjuk a húsra, hogy a bőre a vaslapon nehogy „összeugorjon”! A sült combokat egymásra halmozzuk, hogy tartsa a hőjét. Ezután jöhet a krumpli és a zöldségek, amit hasonló módon tetszés szerint sütünk. Tálalásnál a grillzöldségek mellé friss idénysalátát is adunk. Itókának olaszrizlinget ajánlunk!

Gofri


Hozzávalók:
- 125 g vaj
- 100 g cukor
- 1cs vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 250 g liszt
- 300 ml tej
- fél csomag sütőpor
- jó csipet só

Elkészítés:
Az alapanyagokat kikeverjük, és mehet a sütőbe. Margarinnal sütve sokkal ropogósabb, pláne, ha hagyjuk 10 percig pihenni a tésztát. Figyelem! Sütés után kb 10 percig őrzi meg a ropogósságát! Minden fellelhető receptben az ajánlott tojásnak a 2x-ét használjuk, négy főre én nyolc tojást ütöttem bele. Nagyon kell figyelni az adagolásra is, hogy ne folyjon ki a sütőből. Akkor jó, ha szép nagyokat „robban” a sütőben. Tálaláshoz ne a klasszikus növényi zsiradékból készült habot használjuk, hanem igazi tejszínhabot.

Címkék: klausmann viktor   sztárrecept

2013. október 21. 15:13



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség