HAL A TORTÁN
Nagy Viktor menüje

Tiramisu, Blanka módra, Wellington bélszín, Angol hagymaleves Jamie Oliver receptje alapján

Angol hagymaleves Jamie Oliver receptje alapján

Hozzávalók:
- jókora diónyi vaj
- 1-2 ek olívaolaj
- nagy marék friss zsályalevél, 8 darab félretéve a tálaláshoz
- 6 gerezd zúzott fokhagyma
- 5 felszeletelt lila hagyma
- 3 felszeletelt vöröshagyma
- 3 felszeletelt mogyoróhagyma
- 300 g felszeletelt póréhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 2 liter forró alaplé
- 8 szelet szikkadt kenyér
- 200 g reszelt cheddar sajt
- Worcester-szósz

Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, ráöntjük az olívaolajat, rádobjuk a zsályát és a fokhagymát, elkeverjük, majd hozzáadjuk a többféle hagymát. Sózzuk, borsozzuk, fedővel lefedjük, és nagyon kis lángon - Jamie utasításait követve - 50 percig pároljuk, vigyázva, hogy a hagyma ne piruljon meg túlságosan. Az utolsó 20 percben levettem a fedőt. Felöntjük a forró alaplével, felforraljuk, majd kis lángon 15 percig főzzük. A levest tűzálló tálalóedényekbe kanalazzuk, pirított kenyérszeletet teszünk mindegyikre - kissé belenyomkodva a levesbe -, amelyeket megszórunk sajttal, és meglocsoljuk Worcester-szósszal. Jól előmelegített sütőbe tesszük a leveses tálkákat pár percre, hogy a sajt elolvadjon.

Wellington bélszín


- 1 db, kb. 1 kg-os szép bélszín
- 250 g friss gomba
- 10-12 papírvékony szelet jó minőségű füstölt sonka
- 500 g (vagy egy csomag) vajas leveles tészta
- 3 evőkanál olívaolaj
- 50 g vaj
- 1 csokor friss vagy egy evőkanál szárított kakukkfű
- 1 tojás
- liszt
- só
- bors
- 2 evőkanál mustár

Levágjuk a bélszínről a hártyákat és a kilógó részeket, illetve a két végét vágjuk le úgy, hogy egy hengerszerű húsdarabot kapjunk. Egy akkora serpenyőben, amibe a hús kényelmesen belefér, felforrósítjuk az olívaolajat. Sózzuk és borsozzuk a húst, majd közepes-erős lángon minden oldalát megpirítjuk. Ez praktikusan azt jelenti, hogy 2-3 percig sütjük külön-külön a 4 oldalát illetve a két szélét. A végén szép, barna kérget kell hogy kapjon a hús minden oldalán. Ez azért nagyon fontos, mert ha bármelyik része is kimarad, akkor később a hús leve kicsorog, és tönkreteszi a tésztát. Utána egy ételecset segítségével kenjük be minden oldalát mustárral.
 

Bazsalikomos zöldborsó püré

Hozzávalók:
- 150 g zsenge zöldborsószem
- 1 kk só
- 4-5 nagyobb bazsalikomlevél
- 2,5 dkg vaj

Elkészítés:

A zöldborsót - annyi vízben, amennyi éppen ellepi-, pár perc alatt megfőzzük, leszűrjük. A főzővízből felfogunk valamennyit. Turmixban, vagy botmixerrel pürésítjük, a sót és a bazsalikomleveleket hozzáadva.
Hozzákeverjük a vajat, majd a tetsző állag eléréséhez kevés főzővízzel hígíthatjuk a pürét.

Tiramisu, Blanka módra

 

Hozzávalók:
- 2 zacskó habtejszín
- 500 gr mascarpone
- 6 evőkanál porcukor
- babapiskóta
- kávé
- csokoládé likőr
- kakaópor (nem cukrozott!)

Elkészítés:
A krém hozzávalóit összekeverjük, majd a likőr-kávé „koktélba” áztatott babapiskótával rétegezzük. A tetejét kakaóval megszórjuk.

Címkék: nagy viktor   sztárrecept

2013. október 18. 10:40



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség