HAL A TORTÁN
Kovács Ági menüje

Húsleves, Sült sertéscomb, Barackos-túrókrém

Húsleves

Hozzávalók:
- 1kg marhanyak
- 1 kg marhalábszár
- só, bors
- kömény
- 1 fej vöröshagyma
- zeller
- 5 gerezd fokhagyma
- negyed karalábé
- 1 csokor petrezselyem
- szerecsendió
- 1 fej karfiol
- 3 sárgarépa

Elkészítés:
1 kg marhanyakat és 1 kg marhalábszárat, fazékba teszünk és jól felöntjük vízzel majd magas lángon elkezdjük főzni. Amikor forrni kezd lassú tűzre tesszük, a habot a tetejéről leszedjük. Megsózzuk, megborsozzuk, adunk hozzá egy kis szemes köményt, egy kis fej zellert, egy fej vöröshagymát héjával, 5 gerezd fokhagymát, és negyed szerecsendiót. Amikor a hús félig megpuhul, mehet bele negyed karalábé, egy csokor petrezselyem, és egy kicsit később rakjunk bele egy kis fej karfiolt, három sárgarépát és két fehérrépát is. Addig főzzük amíg a hús megpuhul. A végén a levet leszűrjük, és tálalhatjuk is.

Velős csont:
A velős részt megsózzuk, a velős részével felfelé állítva lábasba tesszük, felöntjük vízzel hogy ellepje, húsleveskockát teszünk bele, 40 percig főzzük közepes lángon.

Mediterrán saláta:
3 uborkát, fél kg paradicsomot, 3 gerezd fokhagymát egy cs. zöldhagymát felvágunk, 3ek balzsamecetet, 3ek olívaolajat ráöntünk, tetejére petrezselyemzöldet teszünk és bazsalikomot

Gombamártás:
Egy fej hagymát olajon megpirítunk. 250 g vargánya gombát felaprítunk és a hagymára tesszük, felöntjük 1dl száraz fehérborral. Rövid ideig pároljuk, majd felöntjük fél l tejszínnel, sót borsot hozzá adunk és felforraljuk, majd összeturmixoljuk. 250 g aprított gombát és vizet adunk hozzá és újra felforraljuk.

Sült sertéscomb


Hozzávalók:
- 2 kg sertéscomb
- só
- mustár
- olaj
- 2 kg krumpli
- rozmaring

2kg sertéscombot megmosunk, megsózunk, mustárral bekenünk, majd leöntjük olajjal, és két órát állni hagyjuk. Kérget sütünk rá kevés olajban, majd 200 fokon 3 órát fólia alatt kevés vízben sütjük.

Héjában tepsiben sült burgonya:
2 kg krumplit megmosunk, 15 percig héjában sós vízben főzzük. Leöntjük a vizet, gerezdekre vágjuk a krumplit, majd olajba kikent tepsibe állítjuk, durva sóval megsózzuk, olajjal meglocsoljuk, és egy szál rozmaringgal 200 fokon egy órát sütjük.

Barackos-túrókrém

Hozzávalók:
- 8 db barack
- 1 citrom
- 250 g mascarpone
- 250 g joghurt
- 250 g túró
- 3 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 150 g tejszín,

Elkészítés:
A barackot meghámozzuk és botmixerrel pépesítjük. Az összes hozzávalót a tejszín kivételével összekeverjük. A tejszínt felverjük és a krémhez adjuk. A pohár aljára barack pépet, rá a krémet, a tetejére ismét barack pépet teszünk. Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.

Címkék: kovács ági   sztárrecept

2013. október 16. 10:07



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség