HAL A TORTÁN
Görög Zita menüje

Paprikakrém leves, Witloof-cikória, Palacsinta vanília fagyival belga csoki öntettel

Paprikakrém leves

Hozzávalók:
- 5-6 db húsos kápia vagy pritamin paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dl húsleves (vagy alaplé esetleg víz)
- 2 dl tejszín
- bors
- só
- olíva olaj

Elkészítés:
A paprikákat mossuk meg és hagyjuk megszáradni vagy töröljük szárazra. Tegyük a paprikákat sütőpapírral kibélelt tepsibe és 200 fokon süssük meg őket annyira, hogy a héjuk kezdjen feketedni. A megsült paprikákat még melegen tegyük légmentesen lezárható tálba és hagyjuk kb fél órán keresztül állni. A paprikáknak távolítsuk el a szárait, húzzuk le a héját és távolítsuk el a magjait (ne mossuk le). A felkockázott hagymát olíva olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a paprikák húsát, majd öntsük fel a húslevessel és sózzuk illetve borsozzuk és főzzük össze. Adjuk hozzá a tejszínt, majd turmixoljuk össze simára. Forraljuk össze és tálaljuk és ha még szükséges fűszerezzük.

Witloof-cikória

- 8 cikória
- 3 dkg vaj, vagy margarin
- 20 dkg sonka
- 20 dkg reszelt sajt
- 3 dl tejszín

Elkészítés:
Bő vizet forralunk. Olyan cikóriákat válasszunk, aminek a levelei még zártak, nem nyíltak ki. A külső leveleket levesszük, megmossuk. Alul a torzsa részt, befelé, kúp alakban kivágjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A cikóriát sós, forró vízben 3-4 percen át főzzük, majd kivesszük. Lehet, hogy kicsit barnás színe lesz. A cikóriát beletekerjük a vékonyra szeletelt sonkába, és a hőálló tálba tesszük. A reszelt sajtot összekeverjük a tejszínnel, megborsozzuk, a sonkás cikóriákra öntjük. A sütőben pirosra sütjük.

 

Palacsinta vanília fagyival belga csoki öntettel

Hozzávalók:
- 1 doboz vanília fagyi
- 3 tojás
- 12 dkg finomliszt
- 1 púpozott kávéskanál sütőpor
- 1,5 dl tej
- 1 csipet só
- cukor

Elkészítés:
Szétválasztjuk a tojásokat külön-külön tálba (a sárgája legyen nagyobb tálban, majd abba keverjük bele a fehérjét). A sárgájához hozzáadjuk a lisztet, sütőport, a sót és a tejet, ezekből keverünk sűrű, sima tésztát. Verjük fel a fehérjét a csipet cukorral és keverjük bele óvatosan a sárgájás masszába. Előmelegített teflon serpenyőben sütjük őket arany barnára (ha tényleg teflon a serpenyő, nem kell a palacsinta alá olaj).

Címkék: görög zita   sztárrecept

2013. október 10. 11:39



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség