HAL A TORTÁN
Sütő Enikő menüje

Fetasajtos fügés görögdinnyés rózsaszirmos saláta, Mézes fokhagymás szójás csirke, Pavlova torta

Fetasajtos fügés görögdinnyés rózsaszirmos saláta

Hozzávalók:
- 1 görögdinnye
- koktélparadicsom
- 2 cs fenyőmag
- zöldsaláták
- pármai sonka
- ehető vegyszermentes rózsa
- málnaecet
- méz
- 30 dkg krémes kecskesajt
- görög joghurt

Elkészítés:
A zöldsalátákat megmossuk, a fügéket,koktélparadicsomot és a görögdinnyét felkockázva a salátába tesszük. A Pármai sonkát és a rózsaszirmokat beleszaggatjuk.


Mézes fokhagymás szójás csirke

Hozzávalók:
- 10 alsó csirkecomb
- fokhagyma
- fekete szójaszósz
- nyírfacukor
- újhagyma
- 40 dkg szalonna
- 2 ü. fehérbor
- 1 z kuszkusz


Elkészítés:
A megmosott csirkecombokat karamellizáljuk. A szalonnát felvágjuk apróra, majd olajon megsütjük, adunk még hozzá fokhagymát. Majd ebbe rakjuk a karamellizált csirkecombokat is. Hagyjuk egy picit, hogy összesüljenek az ízek. Hozzáöntjük az összevágott újhagymát, fekete szójaszósszal és fehérborral jól meglocsoljuk. Kuszkusszal tálaljuk.

Pavlova torta

Hozzávalók:
- 6 tojásfehérje
- 300 g finom szemű kristálycukor
- 3 ek kakaópor, átszitálva
- 1 tk balzsamecet
- 50 g jó minőségű, finomra aprított étcsokoládé
- 1/2 l zsírdús tejszín
- 1/2 kg málna


Elkészítés:

Verjük fel a tojásfehérjéket lágy habbá, majd kanalanként adjuk hozzá a cukrot, amíg fényes, kemény habot nem kapunk. Szórjuk rá a kakaóport, öntsük hozzá a balzsamecetet, adjuk hozzá a finomra aprított csokoládét, és óvatosan keverjük össze. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd vagy rajzoljunk rá egy kb. 23 cm átmérőjű kört, vagy helyezzük rá egy ugyanekkora csatos tortaforma karimáját (én az utóbbit szoktam csinálni). Egyszerűen öntsük a habot a csatos forma külsejébe, szépen egyengessük el a tetejét, majd egy határozott mozdulattal emeljük föl a formát, és gyönyörűen formázott habcsóklapot kapunk. Tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe (gázsütőnél 4-es fokozat), majd azonnal vegyük le 150 fokra a hőmérsékletet. Süssük kb. 1 órán keresztül. Akkor kész, ha szép szilárd, akár kicsit repedezett a külseje, viszont belül nem kőkemény, hanem puha, ragacsos. Ha elkészült, nyissuk résnyire a sütő ajtaját, és így hagyjuk kihűlni (amennyiben kivesszük, jaj nekünk, mert a torta teljesen összeesik!). Helyezzük a habcsók alapot egy szép tortatálra, majd verjük föl a tejszínt lágy habbá, halmozzuk a torta tetejére. Ezután szépen rakjuk meg az édes, érett málnával (lehet fagyasztott, lecsöpögtetett málna is, ha nincs kéznél friss). Díszíthetjük csoki forgácsokkal, de nélkülük is mennyei a végeredmény!

Címkék: sütő enikő   sztárrecept

2013. október 9. 11:39



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség