HAL A TORTÁN
Pirner Alma menüje

Pezsgős, sütőtökös krémleves, pirított tökmaggal és tökmag olajjal, Ribeye steak és vörös tonhal, zöldbors-mártással, steak burgonyával és zöld hüvelyű babbal, Klasszikus brownie, paradióval, vanília fagyival és rebarbarás eper szósszal

Pezsgős, sütőtökös krémleves,pirított tökmaggal és tökmag olajjal


Hozzávalók:
- 1 db normál sütőtök kb. 80 dkg
- 4-5 evőkanál barna cukor
- 1 dl pezsgő
- 1 dl főzőtejszín
- 10 dkg vaj
- 1 tk őrölt gyömbér vagy reszelt friss
- 2 egész szegfűszeg
- kis fej vöröshagyma
- só
- pirított tökmag

Elkészítés:
A meghámozott, kockákra vágott sütőtököt tepsibe tesszük, és puhulásig sütjük. Kivéve a sütőből, szórjuk meg egy kis barna cukorral (rá fog olvadni). Olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, de só helyett barna cukrot teszünk rá (ami karamellizálódik). Ráborítjuk a megsült sütőtök-kockákat, felöntjük a húslével, beletesszük a gyömbért, ízlés szerint sózzuk, majd főzzük 10 percig. Botmixerrel összeturmixoljuk a megfőtt tököt. Egy másik fazékban felforraljuk a pezsgőt, és lassan hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, 1-2 ek barna cukrot és a szegfűszeget, majd hígítjuk 2 merőkanál forró, turmixszolt sütőtökkel (hogy jól elegyedjen). A pezsgős oldatot hozzátöltjük a sütőtökös masszához, és egyszer felrottyantjuk az egészet. Melegen tálaljuk, szórjunk rá pirított, hántolt tökmagot, és csepegtessünk rá tökmagolajat.

Ribeye steak és vörös tonhal, zöldbors-mártással, steak burgonyával és zöld hüvelyű babbal

Hozzávalók:
- 3 db előpácolt ribaye steak
- 3 szelet vörös tonhal
- 1 tk mustár
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 1 ek liszt
- 1 tk worchester szósz
- 2 cl fehérbor
- 2 ek zöldbors
- steak fűszersó
- 3 ek olaj
- 6-7 db nagyobb burgonya
- zöldfűszerek

Elkészítés:
A burgonyát feltesszük héjában főni, majd lehűtjük, négyfelé vágjuk, tepsibe tesszük, kevés olajjal megspricceljük és fűszer sóval meghintjük. 200 fokon fél óra alatt megpirítjuk. A zöldbabot kevés vajon puhára pároljuk sóval, borssal ízesítjük. Zöldbors mártáshoz a vajat felolvasztjuk egy kis lábosban, majd belerakjuk a zöldborsot és kipattogtatjuk. Liszttel megszórjuk és felengedjük egy kis tejszínnel. Mustárral, worchesterrel és kevés fehérborral ízesítjük és sózzuk. Kiforraljuk, és a sűrűségét beállítjuk. Tálalásnál a steak köré tehetjük, de külön tálkában is az asztalra tehetjük. Végére hagyjuk a steak és vörös tonhal sütését, ami az utolsó művelet. Az előpácolt steak-et olajjal megkenjük, és 3-3 percet sütjük mind a két oldalát. Ha kész, kevés vajat teszünk a tetejére, hogy ne száradjon ki, színes borssal és füstölt Maldon sóval ízesítjük, és tálalásig letakarjuk fóliával. A vörös tonhalat is megkenjük olajjal és szintén3-3 perc alatt megsütjük. Hasonlóan járunk el a tonhallal is, mint a steakkel.


Klasszikus brownie, paradióval, vanília fagyival és rebarbarás eper szósszal

Hozzávalók:
- 20 dkg étcsoki
- 20 dkg margarin
- 20 dkg barna cukor
- 4 tojás
- 10 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- pici só
- 15-20 dkg paradió, vagy mandula, vagy dióbél stb.

Elkészítés:
A csokit és a margarint vízgőz felett folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk. Verjük fel a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a csoki keveréket, a lisztet, a sütőport és a durvára összetört vagy darabolt diót.
Keverjünk össze mindent, majd öntsük a masszát a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Még kb. 5 dkg ét csokit is tehetünk bele, vagy akár fehér csokit is összetörve. 180 fokon 20 percig sütjük, és megszúrjuk villával, ha kicsit ragad, akkor jó. Tálaljuk vanília fagyival és rebarbarás eper szósszal. A rebarbarát karikákra vágjuk, és barna cukorral összefonnyasszuk, beletesszük a megmosott epret, még egy kicsit rottyantunk rajta és kész!

 

Címkék: pirner alma   sztárrecept

2013. szeptember 30. 12:37



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség