HAL A TORTÁN
Bozont menüje

Káposztasaláta vagy "cole slow" , Zelleres csirkesali, Kék sajtos mártogatós Blue Cheese Dip, BBQ oldalas, Buffalo Wings (csípős csirke szárnyak), New York Cheese Cake (16 szeletes)

Káposztasaláta vagy "cole slow"


Hozzávalók:
- ½ fej kisebb fehér káposzta (40 dkg)
- 1 sárgarépa
- 1 közepes fej lila hagyma
- 6 ek. majonéz
- kis doboz tejföl
- ½ citrom leve
- 2 ek almaecet

Elkészítés:
A káposzta külső leveleit eltávolítjuk. A káposztát megmossuk vékony csíkokra szeljük vagy finomra gyaluljuk. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A sárgarépát megpucoljuk és durvára reszeljük. A káposztát sós vízben rövid ideig blansírozzuk, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük. A majonézhez hozzákeverjük a tejfölt, a citromlevet és az ecetet, majd a marinádot hozzákeverjük a káposztához utána mehet hozzá a hagyma és a répa is. Sóval, borssal, citromlével és cukorral még ízesíthetjük. Hűtőben néhány órán át állni hagyjuk és fogyasztható is!

Zelleres csirkesali

Hozzávalók:
- csirkemell
- zeller
- házi majonéz
- só
- bors
- citromlé
- pirítós

Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, majd enyhén vegetás vízben megfőzzük. Kivesszük a húst a vízből, majd a megpucolt, apróra vágott zellert megfőzzük benne. A csirkét apró kockákra vágjuk, és a zellerrel és a házi majonézzel – vagy tartár mártással – összekeverjük. Ízlés szerinti mennyiségben ízesíthetjük sóval, borssal, és citromlével, majd pirítóson, vagy baguetten tálaljuk.


Kék sajtos mártogatós Blue Cheese Dip

Hozzávalók:
- 125 g kék penészes sajt (márvány, gorgonzola, stilton vagy esetleg roquefort)
- 100 g joghurt
- 100 g tejföl
- só
- bors
- citromlé
- zeller
- répa
- uborka

Elkészítés:
A sajtot villával összetörjük és a többi hozzávalóval elkeverjük, sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Csíkokra vágott angol zellert, répát és uborkát kínálunk hozzá.

 

BBQ oldalas

Hozzávalók:
- 2 kg sovány sertésoldalas
- 1 hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, összenyomva
- 1 tk mustár
- 1 dl olaj
- 1 ek szójaszósz
- rozmaring friss vagy szárított
- worchester szósz,só és bors
- ínyenceknek füstölt paprika por

Elkészítés:
Az oldalasról saját kezűleg, vagy a hentest megkérve eltávolítjuk a belső fehér hártyát. A pác hozzávalót összekeverjük és bekenjük vele az oldalast, majd legalább 1 órán át, de legjobb,ha egy éjszakán át pácoljuk. Másnap tepsibe fektetjük és alufóliával jól befedve, légkeveréses sütőben 150 C-on 2-3 órán át sütjük, majd kihűtjük a tepsiben. A 3-4 csontonként feldarabolt oldalast a sütés utáni napon bekenjük barbecue szósszal, majd átgrillezzük mind a két oldalát.


Buffalo Wings (csípős csirke szárnyak)

Hozzávalók:
- csirke szárnyak
- só
- bors
- fokhagyma
- erős pirospaprika
- olaj

Elkészítés:
A szárnyak alsó harmadát levágjuk, az ízületek mentén bevágjuk, majd foghagymás pácban egy éjszakán át pihenni hagyjuk. A páchoz adjunk sót, borsot. fokhagymát, erős pirospaprikát és olajat. A csirkedarabokat pár percig folyamatosan forgatjuk a grillen és ízlés szerint tabasco szósszal leöntjük. Tipikus köret hozzá a Blou chees dip szósz.

New York Cheese Cake (16 szeletes)

Hozzávalók:
- 1ek olaj
- 100 g vaj
- 300 g csokis-mogyorós „cookie”
- 3 tojás
- 800 g sajtkrém
- 250 g + 2 tk cukor
- 30 g étkezési keményítő
- 175 ml tejszín(igazi)
- 2 ek citromlé
- 1 vaníliás cukor
- 250-300 g friss gyümölcs szezonnak megfelelően áfonya volt akkor

Elkészítés:
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kiolajozunk. A vajat megolvasztjuk és a kekszet egy uzsonnás zacskóban összetörjük, majd a vajhoz keverjük. Belenyomkodjuk a morzsát a tortaformába és ½ órára berakjuk a hűtőbe. Amíg hűl, elkészítjük a krémet. A 3 tojást habosra keverjük a 250g cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a sajtkrémet és a keményítőt. Ráöntjük a morzsára a sajtkrémet. A tortaformát először alulról folpackba csomagoljuk, majd alufóliába. Egy tepsibe állítjuk a tortát és forró vízzel felöntjük úgy 3 ujjnyi magasra, előmelegített 150 C-os sütőben légkeverésnél 1 órát sütjük, majd a kikapcsolt sütőben még 45 percig szárítjuk. Lefedve egy éjszakán át pihentetjük. A gyümölcs felét a cukorral és a citromlével ízesítjük, majd pürésítjük, és egy szitán átpasszírozzuk. Tálaláskor a behűtött tejszínt felverjük a vaníliás cukorral és a felszeletelt tortát egy kanál tejszínnel, a gyümölcspürével és a maradék friss gyümölccsel tálaljuk.

Címkék: nagy kristóf bozont   sztárrecept

2013. szeptember 27. 16:44



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség