HAL A TORTÁN
Ungár Anikó menüje

Vargányagombás quich, Angol zelleres krémleves bacon chips-szel és zellerpálinkával, Lime-citrom sorbet pirított mandulával pezsgővel, Kérgesített kacsamell hagymás burgonya gombóccal vörösboros öntettel

Vargányagombás quich

Hozzávalók:
Quich tészta:
- 20 dkg finom búza liszt
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 5 evőkanál víz
- csipet só
Töltelék:
- 1/2 kg vargánya gomba
- 1 kisebb póréhagyma
- evőkanál vaj pici olíva olaj
- friss kakukkfű
- petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
Öntet:
- 3,5 dl friss tejszín
- 3 egész tojás
- 15 dkg reszelt parmezán sajt
- só bors

Elkészítés:
A tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, és 15x15 cm-es négyzetekre vágva kivajazott muffin formába tesszük – és vissza a hűtőbe. A vajon-olajon a vargányát, pórét a fűszerekkel együtt készre fonnyasztjuk, kicsit pirítjuk. A tejszínt a tojásokkal, sóval, borssal összekeverjük. A hűtőből kivett tésztákra egyenként ráhalmozzuk a gombát, egy púpos ek parmezánt, majd a tejszínes öntettel felöntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon alulról 30-40 percig sütjük.

Angol zelleres krémleves bacon chips-szel és zellerpálinkával


Hozzávalók:
- 1 cs angol zeller
- 1 csomag petrezselyem
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 l húsleves alaplé
- 250 ml friss tejszín
- szerecsendió por
- 10 dkg vaj/margarin
- bacon szalonna
- zeller pálinka (más fajta pálinka is jó)
- só-bors

Elkészítés:
A vajon-olajon a hagymát pici sóval fonnyasztjuk, a zellert a fűszerekkel együtt hozzáadjuk és puhára pároljuk. Kicsi levessel hozzáöntjük a tejszínt és a petrezselymet, majd és botmixerrel finomra pépesítjük. A maradék húsléből annyit öntünk hozzá amennyire sűrűre akarjuk az ételt. A bacont pici olíva olajon kockákra vágva pirosra pirítjuk, és tálaljuk a leves mellé. A pálinkából néhány cseppet közvetlen fogyasztás előtt tegyünk a tányérba!

Kérgesített kacsamell hagymás burgonya gombóccal vörösboros öntettel

Hozzávalók:
Kacsa
- 2 fél kacsamell/fő
- só
- bors
- rozmaring ág
- egy fej vöröshagyma

Burgonya gombóc:
- kis kockákra vágott főtt burgonya
- 2 db nagyobb vöröshagyma
- púpozott ek vaj-olaj
- só
- bors
- 1 cs petrezselyem
- 2 egész tojás
- kis kanál majoránna

Elkészítés:
A kacsamellek bőrét beirdaljuk fekete borssal és sóval. Minden oldaláról pirosra sütjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig sütjük az előzőleg a tepsibe
helyezett egész a hagymával, rozmaring ággal együtt (egy kis vajat/olajat tegyünk alá). A megfőtt burgonyát a fonnyasztott-pirított hagymához keverjük -kicsit
összesütjük és egy nagyobb öblös edényben a tojásokkal sűrű masszává keverjük. Hozzáadjuk a petrezselymet, ízesítjük ha kell (só, bors, majoránna), és vizes kézzel zsemle nagyságú gombócokat formálunk, melyeket előmelegített gőzsütőben. vagy vízgőz fölötti lukacsos edényben összepároljuk (kb.20 -25 perc). Vörös borból mártást készítünk ezzel tálaljuk a gombócot a kacsamellel

Saláta dressing ajánlat:

Hozzávalók:
- 1 evőkanál méz
- 2 szójaszósz
- 1 citrom leve reszelt héja
- 1 kis kanál mustár

Elkészítés:
Jól összekeverjük a hozzávalókat, és ráöntjük a ruccolából és koktél paradicsomból álló salátára.

Lime-citrom sorbet pirított mandulával pezsgővel

Hozzávalók:
- Kész citrom-lime sorbet
- 1 kezeletlen citrom
- 1 kezeletlen lime reszelt héja
- 15 dkg pirított mandula lapocskák
- 2 pohárnyi száraz pezsgő

Elkészítés:
Kelyhenként 3 gombóc fagyira rászórjuk a reszelt héjat és a mandulát, majd a végén pezsgővel meglocsoljuk.

Címkék: sztárrecept   ungár anikó

2013. szeptember 25. 10:35



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség