HAL A TORTÁN
Azurák Csaba menüje

Csicseriborsó püré, sült padlizsán joghurttal, lassan sült báránycomb petrezselymes bulgur salátával, zöldség tagine, házi joghurt sült szilvával

Csicseriborsó püré, sült padlizsán joghurttal
 

Hozzávalók:
- 0,5kg csicseriborsó (lehet konzerv is)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál tahini szósz
- 1 lime leve
- só
- őrölt koriander
- római kömény
- 2 db padlizsán
- olaj
- 1 l joghurt
- menta

Elkészítés:
A csicseriborsót lecsöpögtetjük, hozzáadunk 1 gerezd fokhagymát, 2 evőkanál tahini szószt, 1 levét, majd jönnek a fűszerek: só, őrölt koriander, római kömény, és az egészet
0,5kg konzerv csicseriborsót lecsöpögtetünk. 1 gerezd fokhagymával, 2 evőkanál tahini szósszal, 1 lime levével, sóval, őrölt korianderrel és római köménnyel krémesre turmixszoljuk. A padlizsánokat 4 cm-es darabokra vágjuk, sózzuk, majd hagyjuk állni szárítás végett. Bő olajban 6-8 percig sütjük. Az 1 liter joghurtot lecsöpögtetjük, sóval, fokhagymával, lime-al és friss mentával ízesítjük, majd belekeverjük a langyos padlizsánt.

Petrezselymes bulgur saláta
 

Hozzávalók:
-10 dkg bulgur
- víz
- 3 csokor petrezselyem
- 3 db paprika
- só
- lime
- római kömény
- olíva olaj

Elkészítés:
A bulgurt 2 dl vízzel felforraljuk, állni hagyjuk. Három csokor petrezselymet finomra vágunk, a paradicsomokat apróra kockázzuk, majd hozzákeverjük a kihűlt bulgurt és a petrezselymet. Sóval, lime-al, római köménnyel és olívaolajjal ízesítjük.


Lassan sült báránycomb

Hozzávalók:
- báránycomb
- fokhagyma
- rozmaring
- szardella filé
- só
- bors

Elkészítés:
A báránycombot fokhagymával, rozmaringgal, sóval, borssal fűszerezzük és mellé tesszük a szardella filét. 130 fokos sütőben kb. 3-4 óra alatt puhára sütjük.
 

Zöldség tagine

Hozzávalók:
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- olíva olaj
- római kömény
- ras el hanout
- passzírozott paradicsom
- só
- burgonya
- sárgarépa
- sütőtök
- padlizsán
- cukkini
- húsleves alaplé
- csicseriborsó
- joghurt
- koriander

Elkészítés:
A 2 fej hagymát és a 4 gerezd fokhagymát felszeleteljük, olívaolajon pirítjuk. Római köményt, „ras el hanout”-ot és, sáfrányt adunk hozzá majd 4dl passzírozott paradicsommal tovább főzzük (közben sózhatjuk). Az egészet tagine főző edénybe tesszük (lehet bármilyen zárt agyagedény) 6-8 félbe vágott burgonyával és 4db darabolt sárgarépával. 160 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Végül hozzáadjuk a darabolt sütőtököt a padlizsánt és cukkinit. ás az egészhez hozzáadunk 2dl húslevest, és puhára pároljuk. Főtt csicseriborsóval, joghurttal és korianderrel tálaljuk.

Házi joghurt sült szilvával
 

Hozzávalók:
- 1 kg kimagozott szilva
- ¾ csésze barna cukor
- 1 teáskanál őrölt kardamom
- házi joghurt

Elkészítés:
Az 1 kg kimagozott félbe vágott szilvát összekeverjük 3/4 csésze barna cukorral 1 teáskanál őrölt kardamommal és 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. Kihűtjük és házi joghurttal tálaljuk.
 

Címkék: azurák csaba   sztárrecept

2013. szeptember 24. 13:02



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség