HAL A TORTÁN
Nacsa Olivér menüje

Friss házi sajt, Házi tyúkhúsleves, csiga tésztával, Földfűszeres sült oldalas, burgonya pürével, Gyümölcsös piskóta szelet

Friss házi sajt



- 12  l tej
- 1,5 dl ecet
- ízlés szerint só és fűszerek

Elkészítés:
A tejet forrásig hevítjük, majd bele keverjük az ecetet. Miután a sajttészta összeállt, forrástól számított 2-3 perc múlva egy szűrőbe leszűrjük és sóval, fűszerekkel összekeverjük, majd 12 órát csepegtetjük, közben forgatjuk. Szeleteljük és szőlővel, dióval tálaljuk. A paraszttál házi készítésű szalámit, szalonnát, kolbászt tartalmazott, friss házi zöldséggel.


Házi tyúkhúsleves, csiga tésztával

Hozzávalók:

Elkészítés:
A tyúkot átmossuk, szétszedjük, majd bő vízben odatesszük főni. Eközben megtisztítjuk a zöldségeket, sárgarépa, petrezselyem, karalábé, egy kis fej vöröshagyma, ezt mind beletesszük, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, vegetával (mi házi készítésű vegetát használtunk). Miközben fő a levesünk, forrásban lévő sós vízben kifőzzük a csigatésztát és félre tesszük. Ha a hús és a zöldségek megpuhultak, a levesestálba teszünk egy kevés csigatésztát és szedünk rá a levesből. A húst és a zöldséget külön tányéron szervírozzuk.


Földfűszeres sült oldalas, burgonya pürével

Hozzávalók:
- néhány darab sertés oldalas
- vöröshagyma
- kevés tárkony
- olaj
- só
- bors

Az oldalast átmossuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd öntünk rá egy kevés olajat, amivel átdörzsöljük a fűszeres oldalast. Majd elhelyezünk rajta karikázott vöröshagymát, kevés friss tárkonyt és petrezselyem zöldet. Egy-két órát pihentetjük, majd 250 C fokon, alufóliával letakarva megsütjük. Hogy jó ropogós legyen kívülről, a vége felé levesszük a fóliát és zsírjára pirítjuk. Friss burgonyapürével tálaljuk.


Gyümölcsös piskóta szelet


Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 5 db tojás
- 30 dkg cukor
- 1 csomag vanília cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1db nagy dobozos tejföl
- 1 dl langyos víz
- 1,5 dl olaj.

A tojások sárgáját a cukor két harmadával, és a vaníliacukorral habosra keverjük. Közben a liszthez hozzá keverjük a sütőport. A keverékhez apránként hozzá adjuk a vizet, tejfölt, olajat, felváltva a sütőporos liszttel. A tojásfehérjéket a maradék cukorral felverjük és óvatosan a tésztához keverjük. A tepsit kikenjük és kilisztezzük, majd beletesszük a tésztát. A tetejére ízlés szerint gyümölcsöket rakunk, majd 200 C fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A végén porcukorral megszórjuk a tetejét, szeletekre vágjuk és tálaljuk.

Címkék: nacsa olivér   sztárrecept

2013. szeptember 17. 15:05



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség