HAL A TORTÁN
Bagi Iván menüje

Pármai sonka sárgadinnyével, Csirkepaprikás,

Pármai sonka sárgadinnyével

Hozzávalók:
- 16 szelet Pármai sonka
- 1 sárgadinnye
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- ízlés szerint extraszűz olívaolaj

Elkészítés:
Eltávolítjuk a dinnye magjait, szeletekre vágjuk, és mindegyiket betekerjük egy szelet sonkával. Megspricceljük olajjal és őrölt fekete borssal. Tálalás előtt behűtjük.


Csirkepaprikás

Hozzávalók:
- 1 kis csirke (1 kg körüli)
- olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 ek piros fűszerpaprika
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 tk liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- só

Elkészítés:
A csirkét tisztítás, megmosás után kis darabjaira vágjuk. A húsdarabok mindkét oldalát megsózzuk. A vöröshagymát tisztítás után finomra aprítjuk. Az olajon a hagymát üvegesre fonnyasztjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, majd rögtön ráöntünk 2 evőkanál vizet és a tűzre visszatesszük. A húsdarabok mindkét oldalát lepirítjuk, ezután aláöntünk egy deci vizet. Hozzáadjuk a megmosott, szeletekre vágott zöldpaprikát, majd fedő alatt, a hús gyakori forgatásával puhára pároljuk. Ha a levét idő előtt elfőné, apránként, egy-két evőkanál forró vízzel pótoljuk. Végül beletesszük a vékony gerezdekre vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Ugyancsak fedő alatt tovább pároljuk még néhány percig. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, majd ráöntjük a húsra. Csak annyi ideig forraljuk, amíg a lábost rázogatva, a paprikás mártás össze nem gyűlik a tetején.

Desszert

 

Címkék: bagi iván   sztárrecept

2013. szeptember 19. 10:43



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség