HAL A TORTÁN
Fenyő Iván menüje

Ráksaláta, Szarvasgomba-olajos tészta, Báránycomb wokban készült zöldségekkel, Csokoládé szuflé

Ráksaláta

Hozzávalók:
- 1 kg garnéla
- 2 fej jégsaláta
- 4 fej paradicsom
- 2 db zöldcitrom
- 2 db friss chili paprika
- 1 db kígyóuborka
- kevés fehérbor
- 2 csokor friss koriander zöld

Elkészítés:
A megtisztított rákokat, kevés olajon, hirtelen lángon megpirítjuk, felöntjük kevés fehérborral, bele tesszük a chilit, és egy kevés zöldcitrom levét. Készítsük el a salátát hozzá - csorgassuk rá a garnéla elkészítése során nyert levet – majd helyezzük rá a garnélákat.
 

Szarvasgomba- olajos tészta
 

Hozzávalók:
- vaj
- szarvasgomba olaj
- durum tészta
- parmesan

Elkészítés:
Vajat olvasztunk a serpenyő aljára, majd a kifőzött durum tésztát belekeverjük. Szarvasgomba olajat csepegtetünk rá, megkeverjük, majd reszelt parmezánnal a tetején tálaljuk.


Báránycomb wokban készült zöldségekkel

Hozzávalók:
- 1 báránycomb (1,2 kg)
- 2 fej fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- tengeri só
- extraszűz olívaolaj
- 1 kápiapaprika
- 1,5 vörösbor

Elkészítés:
A báránycombot megtűzdeljük a fél centisre vágott fokhagymagerezdekkel és a rozmaringgal (egymástól 2-3 centinként). A tengeri sóval alaposan bedörzsöljük, beirdaljuk, olívaolajjal meglocsoljuk. A húst 180 fokos sütőbe toljuk. 1 óra múlva 1,5 dl vörösbort öntünk alá, lefóliázzuk, és további fél órát sütjük.

A csíkokra vágott zöldségeket forró olívaolajos wokban, külön-külön hirtelen megpirítjuk, majd az egészet visszatesszük a wokba, megszórjuk curry-vel, reszelt gyömbérrel, sóval, borssal, meglocsoljuk szójaszósszal, még egyszer jól összekeverjük, pirítjuk és kész!

 

Csokoládé szuflé

Hozzávalók:
- 10 dkg belga étcsokoládé
- egyéb csokoládék
- 2 evőkanál fekete kávé
- 3 evőkanál kukoricaliszt
- 2,5 dl tej
- 50 gramm + 1 evőkanál kristálycukor
- 2+fél evőkanál puha vaj
- 5 tojásfehérje
- 3 tojássárgája
- porcukor

Elkészítés:
A csokoládét a kávéval gőz fölött felolvasztjuk. A lisztet néhány evőkanál tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és a cukrot. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, hozzákeverjük a csokoládét és két evőkanál vajat, majd félretesszük hűlni. A tojások fehérjét a sóval felverjük, amikor félig kész, hozzáadunk egy evőkanál cukrot és tovább verjük, míg egészen kemény nem lesz. A csokoládés masszához keverjük a tojás sárgákat, majd beleforgatjuk a tojáshabot. A formákat kivajazzuk és megszórjuk kristálycukorral, majd háromnegyed részben megtöltjük a masszával. 190 fokosra előmelegített sütőben addig sütjük, míg kb. 2 centire elemelkedik a forma tetejétől, megszórjuk porcukorral és további 10 percig sütjük. Azonnal tálalhatjuk.

Címkék: fenyő iván   sztárrecept

2013. szeptember 12. 10:47



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség