HAL A TORTÁN
Bódi Guszti menüje

Vegyes előétel-tál, Lecsó, Barackos meggyes pite

Vegyes előétel tál

Lecsó

Hozzávalók:
- 50 dkg oldalas
- 2 db közepes vöröshagyma
- 1,2 kg édes káposzta fej
- 4-5 db nagyobb paprika
- 4-5 db nagyobb paradicsom
- Paprika krém
- pirospaprika.
- Két három evőkanál olaj, vagy ennek megfelelő zsiradék.
- fűszerek: só, köménymag, majoránna, fokhagyma, bors, Knorr delikát stb. ízlés szerint.
- erős paprika, vagy paprika krém.
 

Elkészítés:
A hagymát felszeleteljük, és kevés zsiradékon megdinszteljük. A feldarabolt oldalast /mint pörköltnek/ rátesszük, és sütjük, kevés vizet hozzáadva részletekben, félig megfőzzük. Teszünk rá a fent felsorolt fűszerek közül, só, fokhagyma, bors. A káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, beletesszük, aztán jöhet a paradicsom, a köménymag, só, majoránna. delikát, kevés víz - nem kell hogy ellepje, csak kb. félig érjen, a paradicsommal együtt. Lefedjük, és többször megkavargatjuk, főzzük, amíg a káposzta és a hús, meg nem puhul. Ekkor már majdnem a zsírjára lesül, és most tesszük hozzá a paprikát, majd ezzel sütögetjük, amíg megpuhul. Amikor kész, lehet erős paprikával ízesíteni.
 

Barackos meggyes pite

Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 150 g kakaópor
- vaj
- 150g dió
- barack
- meggy

Elkészítés:
A vajat és a tojás sárgáját habverővel összekeverjük, hozzáöntjük a diót, kakaóport, és a lisztet. A tojás fehérjét is felverjük, majd az előzőleg elkészített krémhez adjuk. Egy tepsibe kiöntjük,és egymásra rétegezzük a meggyet és a barackot.

Címkék: bódi guszti   sztárrecept

2013. szeptember 6. 16:28



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség