HAL A TORTÁN
Váczi Gergő menüje

Baconbe tekert spárga, Marhapörkölt bográcsban, Epermisu

Baconbe tekert spárga

Hozzávalók:
- 12 db zöldspárga
- 4 csík baconszalonna
- kevés méz (elhagyható)

Elkészítés:
A spárgák végeiből kb. 1-2 centit (a fásabb részt) letörjük, majd hideg víz alatt alaposan megmossuk és 3 darabot beletekerünk egy baconcsíkba. A betekert spárga-csomagokat jénai tálba tesszük, és betoljuk a 200 fokos sütőbe 15 percre. A negyed óra leteltével kihúzzuk a kilógó spárgavégeket és fejeket meglocsoljuk kevés mézzel és visszatoljuk 5 percre a forró sütőbe.

Marhapörkölt bográcsban

Hozzávalók:
- 2 kg marhacombhoz:
- 3 paprika
- 3 paradicsom
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 0,8 kg gomba
- 4 dl vörösbor
- só
- bors
- fokhagyma
- szalonna
- 1 nagy hagyma
- 1-2 babérlevél
- kakukkfű
- pirospaprika

Elkészítés:
A szalonnát kiolvasztjuk kis tűzön, majd a hagymát megpuhítjuk-pirítjuk rajta. Levesszük a bográcsot a tűzről, és ha kihűlt, 2 kiskanál pirospaprikát szórunk rá. A 2x2 centisre vágott húst beletesszük, és fehérre pirítjuk, majd felöntjük vízzel és a bor 3/4-ével, úgy, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a kis kockára vágott paradicsomot, sárga- és fehérrépát, a paprikát. Fűszerezzük borssal, Erős Pistával, nagy adag kakukkfűvel, apróra vágott fokhagymával és a babérlevéllel. Ha a hús 2/3-ra főtt (2 óra), megsózzuk, de nem szabad előbb, mert a hús megkeményedik. Hozzáadjuk a vékonyra vágott gombát, és ízesítjük. Az elfőtt levet a maradék borral és vízzel pótoljuk. A végén lesütjük szaftjára. Főtt burgonyával vagy ropogós kenyérrel tálaljuk.


Epermisu

Krémhez:
- 20 dkg fehércsokoládé
- 50 dkg eper
- 30 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
Sziruphoz:
- 10dkg cukor
- 2 dl víz
- 2 db citrom reszelt héja és leve
Összeállításhoz:
- 40 db babapiskóta
- 30 dkg eper

Elkészítés:
Először a cukros szirupot készítjük el. Ehhez beleszórjuk egy kis lábosba a cukrot, ráöntjük a vizet, és kevergetve felmelegítjük, hogy teljesen feloldódjon a vízbe. A citromok héját a cukros sziruphoz reszeljük, levüket kifacsarjuk, ezt is a sziruphoz keverjük. A krémhez a fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk, félretesszük. 30 dkg epret megmossuk, kicsumázzuk, turmixban pépesítjük. Összekeverjük a mascarponéval, aztán jöhet hozzá a gőzön megolvasztott fehér csoki, majd fellazítjuk tejszínnel. Az epret apró falatokra vágjuk, a sziruppal együtt magunk mellé készítjük. Tepsibe beleteszünk egy réteg cukros- citromos szirupban megáztatott babapiskótát, majd rákenünk erre egy kis fehér csokis,epres krémet, megszórjuk apróra vágott eperfalatkákkal, és addig folytatjuk felváltva a babapiskóta, a krém és a gyümölcsdarabkák rétegezését, amíg van hozzávaló.

Címkék: sztárrecept   váczi gergő

2013. szeptember 4. 12:43



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség